05
Mar, Mar

Sport

Echipa de sabie a României a câștigat medalia de aur în etapa a cincea din cadrul Circuitului European de cadeți U17. Din formația României au făcut parte și doi sabreri brașoveni, Andrei Păștin de la Dinamo Brașov, sportiv pregătit de Rareș Dumitrescu și Rareș Ailincă de la CSM Brașov, sabrer antrenat de Marius Gălățanu.

La competiția desfășurată la Sofia, echipa de sabie a României din care au făcut parte A. Păștin (Dinamo Brașov), R. Ailincă (CSM Brașov), E. Dincă (Riposta București) și A. Zmău (CSM Iași), a avut un parcurs de excepție.  Sabrerii români au trecut de Turcia III cu scorul de 45-27, de Ungaria III cu 45-35, de Ungaria II cu 45-40, de Ucraina cu 45-38 și în finală de prima echipă a Ungariei cu 45-37.

Trei dintre cei patru componenți ai lotului național, Păștin, Ailincă și Zmău se pregătesc la Centrul Olimpic de la Brașov sub comanda antrenorilor Rareș Dumitrescu și Marius Gălățanu.

„Rezultatele muncii depuse în ultimii ani cu acești copii, dau roade la fiecare concurs. Așa s-a întâmplat și la Sofia, unde prima echipă a României și-a apărat practic titlul cucerit anul trecut. Îmbucurător este faptul că doi dintre componenții echipei României sunt din Brașov iar prin aceste rezultate, scrima românească și implicit scrima din Brașov, este în elita mondială” a declarat Rareș Dumitrescu.      

„Am confirmat că avem o echipă foarte bună, iar speranțele pentru o  medalie la Campionatul European sunt foarte mari. Personal, cel puțin la fel de mult mă bucură și evoluția fetelor, care deși sunt sub categoria de vârstă cu 2-3 ani, au încheiat concursul în prima treime a clasamentului. Cu multă muncă, răbdare și încredere, în scurt timp fetele pot ajunge la rezultatele băieților” a spus la rândul său Marius Gălățanu.

În proba individuală cel mai bine s-a clasat Andrei Păștin. Sabrerul de la Dinamo Brașov a ocupat în final poziția a șaptea. Ailincă a terminat competiția pe locul 8. La startul probei individuale de la Sofia s-au aflat 137 de sabreri.

În competiția fetelor U 17, Vanessa Danciu – CSM Brașov, a terminat pe locul 30, Roberta Ciobanu-CS Dinamo, s-a clasat pe locul 44, iar Ana Maria Botezatu – CSM Brașov pe 52 (131 de participante). 

Foarte bun a fost și rezultatul reușit de Ioana Crăciun – CS Dinamo. În concursul categoriei U 14, brașoveanca s-a clasat pe  locul 3 dintr-un total de 51 de sportive care s-au aliniat la start.

Următoarea etapă a Circuitului European de sabie cadeți U 17 la care vor participa sabrerii brașoveni se va desfășura în Germania la Eislingen în data de 03.12.2017.

Articole sugerate

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: