19
Vin, Apr

Sursa Foto:fiba.com

Sport

Echipa de baschet masculin sub 20 de ani a României s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European U20, divizia B. Tricolorii au terminat grupa C pe prima poziție a clasamentului cu patru victorii din tot atâtea meciuri și vor evolua în sferturi contra reprezentativei similare a Portugaliei.

În ultima partidă din faza grupelor, în grupa C a competiției ce se desfășoară la Oradea, România a învins Albania cu scorul de 74-47 (26-8, 9-13, 14-13, 25-13). MVP-ul partidei a fost George Diaconescu. El a reușit un double-double, terminând partida cu Albania cu 13 puncte marcate și 15 recuperări. Pentru tricolorii conduși de Tudor Costescu au mai înscris Nicolescu și Ionescu 9 puncte fiecare, Berceanu 8, Darwice, Popa și Vîrnă câte 7 puncte, Iliescu 6, Rosenfeld 5 și Tudor Gheorghe 3 puncte.

România a câștigat toate cele patru meciuri pe care le-a disputat până acum la Europeanul de la Oradea. Tricolorii au trecut în primul joc de Georgia cu scorul de 63-51, au învins apoi Malta cu 84-65 și Macedonia cu 68-63, pentru ca în ultimul joc să învingă Albania cu scorul de 74-47. În clasament, România a terminat pe prima poziție cu maxim de puncte, opt.

În sferturile de finală ale competiției ce se desfășoară în sala Antonio Alexe din Oradea, România va juca împotriva Portugaliei, formația care a ocupat poziția secundă în clasamentul grupei D.

 

Iată programul complet al sferturilor de finală, care se vor desfășura vineri: Polonia –Marea Britanie, Croația – Georgia, România – Portugalia și Rusia – Belgia. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: