18
Joi, Apr

Sport

Sâmbătă seara, naționala de baschet sub 20 de ani a României a debutat la Campionatul European U20, grupa B, competiție ce se desfășoară în Israel. Trupa condusă de Dan Calancea și Miruna Crasnic a pierdut la limită jocul cu selecționata similară a Belarusului, scor 68-70.

România a pierdut primul joc de la europeanul sub 20 de ani. Belarus a trecut de reprezentativa noastră cu scorul de 70-68 (15-12, 26-15, 18-26, 11-15). După un prim sfert echilibrat, tricolorele nu au reușit să mai țină pasul cu fetele din Belarus și au intrat la odihnă în deavantaj de 14 puncte, scor 41-27. Ferariu și compania au ieșit de la cabine mult mai motivate și au început o cursă de urmărire. Din păcate nu au mai reușit să întoarcă rezultatul și Belarusul s-a impus la limită cu scorul de 70-68.

Fostele jucătoare ale Olimpiei CSU Brașov, Ana Ferariu și Ioana Ghizilă au fost cele mai bune baschetbaliste de pe teren. Ana Ferariu a încheiat meciul cu 20 de puncte marcate, 5 recuperări și o pasă decisivă, în timp ce Ghizilă a înscris 19 puncte, a reușit 7 recuperări și a dat 3 pase decisive. Pentru naționala noastră au mai marcat: Claudia Stan 9 puncte (7 recuperări), Katy Armanu 5 puncte, Nora Demeter 4 puncte (4 recuperări), Mara Ticu 4 puncte, Alina Podar și Roberta Bot câte 3 puncte și Alina Pop un punct.

Pentru România urmează astăzi jocul cu Marea Britanie, care va începe la ora 18.15.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: