29
Vin, Mar

Sursa Foto: oradesibiu.ro

Sport

Ciclistul brașovean Eduard Grosu, component al naționalei României, a ocupat locul 22, la 9 secunde de învingător, italianul Andrea Palini (Androni Sidermec Botecchia), în prologul Turului ciclist al Sibiului. Edi Grosu, a fost cel mai bine clasat rutier român și a intrat în posesia tricoului roșu.

Prologul turului ciclist al Sibiului, un contratimp individual, s-a desfășurat în centrul istoric al orașului. Câștigător a fost rutierul italian Andreea Palini, care a fost urmat în clasament de Luca Pacioni (Androni Sidermec Botecchia) și de columbianul Carlos Alzete (United Healthcare).

Rutierul brașovean Eduard Grosu a avut ghinion. El a căzut la încălzire și a ajuns la spital. După ce a aflat că are doar o contuzie s-a întors în centrul orașului, unde a ajuns cu doar 20 de minute înainte de startul etapei. Fără încălzire și sâcâit de durere, Edi Grosu a terminat cei 2,3 kilometri la 9 secunde de învingător și a ocupat poziția a 22-a. El a intrat în posesia tricoului roșu, care se acordă celui mai bun rutier român.  

Prima etapă, programată astăzi, se va desfășura pe traseul Sibiu — Blaj — Miercurea Sibiului — Sibiu, și va avea o lungime de 211,8 km.

Turul ciclist al Sibiului este o competiție de șosea înscrisă în calendarul competițional UCI Europe Tour la categoria 2.1. Competiția sibiană se numără printre întrecerile de top ale calendarului competițional UCI Europe Tour.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: