25
Joi, Apr

Sport

Campionul Franței Arnaud Demare (FDJ) a câștigat la sprint etapa a 4-a a Turului ciclist al Franței. Ciclistul slovac Peter Sagan (Bora), care a încheiat pe poziția secundă etapa, a fost exclus din Turul Franței, a decis juriul comisarilor.

Arnaud Demare de la FDJ a câștigat etapa a patra din Le Tour, desfășurată pe distanța de 207,5 kilometri între localitățile Mondorf-les-Bains și Vittel. El s-a impus la sprint în fața slovacului Peter Sagan de la Bora, ), a norvegianului Alexander Kristoff (Katiușa) și a germanului Andre Greipel (Lotto Soudal).

În sprintul final au survenit două căzături. În prima, cu 1.400 m înainte de finiș, a fost prins și Thomas, însă el a urcat din nou pe bicicletă și a reușit să treacă liniștit linia de sosire împreună cu un coechipier. A doua căzătură, cu 200 m înainte de finiș, a fost cauzată de campionul mondial Peter Sagan care, împingându-l pe britanicul Mark Cavendish, a pus la pământ trei rutieri. Cel mai grav accidentat a fost Cavendish, care a avut nevoie de intervenția medicilor și este suspect de fractură de claviculă.

 

Comisarii cursei au luat decizia să-l excludă pe Sagan din Turul Franței. Ei i-au reproșat lui Sagan comportamentul periculos.

În clasamentul general, Geraint Thomas este urmat de Christopher Froome (Sky) și Michael Matthews (Sunweb).


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: