28
Joi, Mar

Sursa Foto: Facebook/ciucasenduro

Sport

În Munții Ciucaș se va desfășura în acest weekend cea de-a treia etapă a Cupei Naționale de Mountain Bike Enduro. Aproximativ 100 de rideri vor fi prezenți la startul competiției.

A patra ediție a „Ciucaș Enduro” se vdesfășura în zilele de 8 și 9 iulie, competiția fiind organizată de Optim Bike și clubul Kronstadt Cycling în parteneriat cu Primăria Municipiului Săcele, Federația Română de Ciclism și Asociația pentru Dezvoltarea Mountain Biking-ului din România.

Cursele mountain bike enduro sunt similare celor de raliu: riderii sunt cronometrați pe probele speciale, iar timpul se cumulează. Concurenții trebuie să parcurgă și porțiunile de legătură fără a intra în penalizare.

Competiția se va desfășura pe cinci categorii: Feminin, Juniori, Elite, Masters și Hobby. Ciucaș Enduro are patru probe speciale care măsoară în total 8,1 kilometri și 1253 de metri diferență de nivel pe coborâre. Traseul este amenajat într-o zona sub-alpină și alpină, iar probele speciale includ atât porțiuni tehnice cât și porțiuni de viteză. Specialele vor solicita la maxim riderii și echipamentul acestora.

La startul competiției vor fi aproximativ 100 de bicicliști. Printre cei înscriși la „Ciucaș Enduro” se află și rideri din afara României.

Organizatorii au pus la cale și un concurs pentru fotografi, iar cel mai bun album foto de la această competiție va fi premiat. Albumul trebuie să conțină minim 10 fotografii de pe probele speciale.

Mai multe detalii despre „Ciucaș Enduro” găsiți la adresa https://www.facebook.com/ciucasenduro

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: