25
Joi, Apr

Sport

Germania a câștigat în premieră Cupa Confederațiilor, competiție găzduită de Rusia. Nemții au fost urmați în clasamentul final de naționalele din Chile, Portugalia și Mexic.  

Selecționata de fotbal a Germaniei a câștigat Cupa Confederațiilor, după 1-0 (1-0) cu Chile. Echipa lui Joachim Loew s-a impus prin golul marcat în minutul 20 de Lars Stindl, din pasa lui Timo Werner. Campioana Americii de Sud a dominat finala, dar nu a reușit să înscrie din numeroasele ocazii create. Sanchez, Vidal, Vargas, Aranguiz sau Hernandez nu au găsit drumul spre gol. Cele două formații s-au întâlnit și în faza grupelor, iar atunci scorul a fost egal, 1-1. 

Fotbalistul Julian Draxler, căpitanul echipei Germaniei, a fost desemnat cel mai bun jucător al Cupei Confederațiilor. Trofeul ''Balonul de Aur'' pentru cel mai bun jucător al competiției a fost înmânat de fostul mare fotbalist argentinian Diego Maradona. Draxler i-a devansat pe atacantul Alexis Sanchez (Chile), care a intrat în posesia Balonului de Argint, și pe coechipierul său Leon Goretzka, posesorul Balonului de Bronz.

Grație assist-ului din finală, Timo Werner a fost desemnat câștigătorul Ghetei de Aur, golgheterul turneului, cu 3 goluri și 2 pase decisive. Werner i-a devansat în clasamentul final pe coechipierii săi Lars Stindl și Leon Goretzka, fiecare cu 3 goluri, care au împărțit Gheata de Argint.

 

Cel mai bun portar al Cupei Confederațiilor 2017 a fost ales chilianul Claudio Bravo, care a primit Mănușa de Aur.

Medaliile de bronz la Cupa Confederațiilor au revenit jucătorilor portughezi, care au trecut în finala mică de naționala Mexicului, după prelungiri, scor 2-1. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: