20
Sâm, Apr

Sport

Echipa de baschet feminin sub 20 de ani a României a pierdut ultimul joc de verificare disputat înainte de pecarea spre Israel, unde va participa la Cempionatul European U20, Divizia B. Ferariu și compania au fost învinse din nou de Israel cu scorul de 79-70 (21-20, 11-17, 22-15, 25-18).

După o primă repriză foarte bună, fetele pregătite de Dan Calancea și Miruna Crasnic nu au putut ține ritmul cu adversarele din Israel. MVP-ul jocului a fost din nou Ana Ferariu. Jucătoarea ce evoluează în SUA a înscris 18 puncte, a recuperat 8 mingi sub panou, a dat 7 pase decisive și a făcut 2 intercepții. Cea mai bună marcatoare a României a fost Ioana Ghizilă, autoare a 21 de puncte. Ioana a reușit și o recuperare, 4 pase decisive și o intercepție. Pentru tricolore au mai înscris Mara Ticu 9 puncte (6 recuperări), Nora Demeter 8 puncte (4 recuperări), Claudia Stan 8 puncte (6 recuperări) și Alina Pop 6 puncte (3 recuperări). Pentru formația României nu au evoluat Alina Podar și Katy Armanu.  

Din echipa sub 20 de ani a Israelului s-a remarcat Rotberg, care în cele 27 de minute petrecute pe parchet a reușit să marcheze 24 de puncte și a dat 2 pase decisive.

La turneul final, Divizia B, România se va confrunta cu reprezentativele similare din Irlanda, Marea Britanie, Croația, Israel și Belarus.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: