19
Vin, Apr

Sport

CSM Focșani și CSM Făgăraș au câștigat brajaul de menținere/promovare desfășurat la Brașov și vor juca și în sezonul viitor în Liga Națională de handbal masculin. Echipa Centrului Național Olimpic de Tineret Brașov a încheiat turneul de braj cu capul sus și a câștigat ultimul meci în fața celor de la Universitatea Cluj.

Șase formații s-au bătut la Brașov pentru cele două locuri care asigurau prezența în Liga Națională de handbal masculin în sezonul 2017-2018. Au fost formate două grupe de câte trei echipe, iar câștigătoarele urmau să obțină biletele pentru liga națională.

În prima zi a competiției, Farul Constanța a învins CNOT Brașov cu scorul de 31-26 (17-12), iar Știința Bacău a surclasat Universitatea Cluj cu scorul de 35-27 (17-12). A doua zi a competiției găzduite de Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași” a programat prima finală pentru promovare. Echipa de ligă națională, CSM Focșani și-a respectat statutul de favorită și a câștigat disputa cu Farul Constanța, scor 26-23 (14-9). În celălalt meci CSM Făgăraș nu a avut probleme cu Universitatea Cluj, formație de care a trecut cu scorul de 36-25 (16-13). În penultima zi a turneului de baraj, Focșaniul a câștigat cu 26-16 partida cu CNOT Brașov și a obținut biletele pentru liga națională, iar în finala celei de-a doua grupe, CSM Făgăraș a trecut de Știința Bacău cu scorul de 34-26. În urma acestor rezultate, CSM Focșani și CSM Făgăaraș vor evolua și în sezonul viitor pe prima scenă a handbalului masculin românesc.

 

În ultima zi a barajului s-au jucat meciurile de clasament. Farul a învins Știința Bacău cu 36-32 și a ocupat locul trei la final, iar Echipa Centrului Național Olimpic de Tineret Brașov a trecut de Universitatea Cluj cu scorul de 27-26 și s-a clasat pe locul cinci la finalul competiției. 

La finalul acestui an competițional, CNOT Brașov s-a despărțit de antrenorul secund Bogdan Voica. El va activa din sezonul viitor la formația CSM Focșani, echipă ce a reușit să se mențină în prima ligă, după ce a câștigat una dintre grupele de la barajul de menținere/promovare în liga națională de handbal masculin. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: