28
Joi, Mar

Sport

38 de echipaje vor lua startul la cea de-a patra etapă a Campionatului Național de Raliuri, Raliul Moldovei Bacău. Favorite să se impună pe macadamul moldovean sunt echipajele Napoca Rally Academy, Simone Tempestini / Marc Banca (Citroen DS3 R5) și Bogdan Marișca / Carmen Poenaru (Ford Fiesta R5) precum și perechea brașoveană Dan Gîrtofan / Tudor Mârza (Skoda Fabia R5).

La startul competiției, care este și etapă în European Rally Trophy și Balkan Rally Trophy, se va mai afla o mașină cu specificație R5. Este vorba de Fordul Fiesta R5 pilotat de Zoltan Juhos, care îl va avea în dreapta pe brașoveanul Janos Soos.

Campionul național en-titre, Simone Tempestini, nu a reușit să ajungă la final în ultimele două runde ale campionatului și are o foame nebună de victorie. Bogdan Marișca, a câștigat la Cluj și la Arad iar la Brașov a încheiat pe poziția secundă și este liderul clasamentului general. El își dorește să obțină un nou rezultat foarte bun la Raliul Moldovei și să își păstreze poziția de lider în ierarhia Campionatului Național de Raliuri.

Echipajul ProRally Team Brașov, Dan Gîrtofan / Tudor Mârza, la bordul unei Skoda Fabia R5,  a trecut peste dezamăgirea trăită la Raliul Aradului atunci când a scăpat victoria printre degete, pe ultima probă specială. Cei doi brașoveni au pregătit mașina pentru macadamul băcăuan și sunt gata de revanșă.

„Am efectuat o parte dintre recunoașteri și pot spune că ne plac probele de aici. De altfel, sunt aproape aceleași «speciale» ca și anul trecut și le cunoaștem foarte bine. Probele de vineri sunt foarte tehnice și pot prezenta unele probleme în sensul că sunt multe pietre pe traseu, iar macadamul este instabil. Sperăm să nu avem necazuri. Probele de sâmbătă sunt foarte rapide, astfel că trebuie să fim foarte concentrați pentru că orice ezitare ne poate face să pierdem timp prețios. Am reușit să ne pregătim foarte bine pentru Raliul Moldovei Bacău și suntem încrezători că le vom oferi o replică frumoasă lui Bogdan și lui Simone. Sperăm să terminăm cu bine cursa și cu un rezultat frumos”, a spus Dan Gîrtofan.

 

Raliul Moldovei Bacău are o lungime totală de 414,03 kilometri dintre care 126,71 de kilometri de probe speciale. Concurenții vor avea de parcurs 9 probe speciale. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: