24
Mie, Apr

Sursa Foto: dnaindia.com

Sport

Simona Halep a reușit o revenire de vis în sfertul de finală cu ucraineanca Elina Svitolina și a acces în penultimul act al celui de-al doilea turneu de Mare Șlem al anului, Roland Garros. Halep, a treia favorită de la French Open a învins-o pe Elina Svitolina, cap de serie numărul cinci, cu scorul 3-6, 7-6 (6), 6-0, după două ore și opt minute de joc.

Halep a revenit de la 1-5 în setul secund, a salvat o minge de meci în tie break și a dominat clar setul decisiv, reușind să ajungă în a doua ei semifinală la Paris, după cea din 2014. Simona s-a calificat în cea de-a patra sa semifinală de Grand Slam, celelalte două fiind la Wimbledon (2014) și US Open (2015). În penultimul act la Roland Garros, Halep o va înfrunta pe numărul trei mondial, Karolina Pliskova din Cehia, care a trecut în sferturile de finală de Caroline Garcia din Franța, scor 7-6 (3), 6-4. Halep și Pliskova s-au întâlnit de șase ori până acum, iar Simona conduce cu scorul de 5-1, dar cele două nu s-au înfruntat până acum pe zgură, ci doar pe hard. Atât Halep, cât și Pliskova au șansa de a deveni numărul unu în clasamentul WTA: Pliskova trebuie să ajungă în finală pentru a reuși acest lucru, iar Halep trebuie să ia titlul la Paris.

Pentru calificarea în semifinale, Simona Halep, care anul trecut s-a oprit în optimi, și-a asigurat un cec în valoare de 530.000 euro și 780 de puncte WTA.

Meciul dintre Simona Halep și Karolina Pliskova din semifinalele competiției de la Paris este programat astăzi, în jurul orei 19.00, pe arena Philippe-Chatrier.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: