29
Vin, Mar

Sursa Foto: prosport.ro

Sport

Zi extrem de importantă pentru sportul românesc. În cadrul ședinței de guvern de astăzi se va discuta despre Ordonanța de Urgență concepută de cei de la mininsterul Tineretului și Sportului, conform căreia, administrațiile locale vor putea direcționa până la 5% din bugetul total către sport.  

Ministrul Tineretului şi Sportului, brașoveanul Marius Dunca, a anunţat că ordonanţa care va permite finanţarea sportului de către primării şi consilii locale se află pe masa guvernului, și ar putea fi promulgată astăzi.  Ministrul i-a asigurat pe şefii de Federaţii de tot sprijinul său, dar a anunţat că va face controale pentru avedea cum se investesc banii alocaţi de stat sportului.

„Este obligaţia noastră să conştientizăm realitatea şi este esenţial să acţionăm. Vom face și o lege a sponsorizării, apoi legea sportului şi apoi vom prioritiza federaţiile, în funcţie de palmares, de rezultate, de deschidere şi perspective. Trebuie să ţinem însă cont de sportul de masă. Vreau să găsim mai mulţi sportivi. În această Ordonanţă de Urgenţă intră şi COSR, care va putea sponsoriza sportivii. Eu vreau ca un rol extrem de important să îl aibă şi mediul de afaceri. Am elaborat această Ordonanță în urma unei analize. Sunt multe orașe în care autoritățile locale nu dau niciun ban către sport. Această Ordonanță de Urgență este doar un prim pas, dar cu siguranță nu va rezolva în totalitate problemele sportului românesc", a declarat Marius Dunca.

 

Dacă Ordonanța de Urgență va fi promulgată astăzi de către Guvernul României, atunci autoritățile locale vor avea un cadru legal clar prin care pot ajuta sportul.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: