20
Sâm, Apr

Foto: fanhandbal.ro

Sport

Echipa de junioare I a clubului Corona Brașov a cucerit medaliile de argint în Campionatul Național de handbal feminin. Formația brașoveană a pierdut la limită finala în fața fetelor de la CSM București  și au fost nevoite să se mulțumească doar cu titlul de vicecampioane. În afara medaliilor de argint, handbalistele conduse de Dumitru Berbece au cucerit și multe premii individuale.

Trupa condusă de Dumitru Berbece a câștigat toate cele trei jocuri din grupa A și și-a asigurat astfel biletele pentru penultimul act al Campionatului Național. Cu o echipă extrem de experimentată, din care fac parte Sorina Târcă, Daria Bucur, Ana Maria Berbece sau Daciana Hosu, jucătoare care au debutat deja în Liga Națională, Corona Brașov nu a avut probleme în meciul cu CSS2 București, formație de care a trecut cu scorul de 39-33 (23-16). În cel de-al doilea meci de la turneul final, fetele pregătite de Dumitru Berbece au învins cu scorul de 33-26 (16-13) formația ASC Scoala 181 București. În ultimul meci al grupei A, Corona a trecut de CS Dacia Mioveni, cu scorul de 28-21. Astfel, cu maxim de puncte, Corona a câștigat grupa A și s-a califcat în semifinalele competiției ce s-a desfășurat la Drobeta Turnu Severin.

 

 

În penultimul act al competiției Daria Bucur și compania au trecut fără probleme de formația Marta Baia Mare cu scorul de 30-21. Echipa brașoveană a reușit astfel să ajungă în ultimul act al turneului și a avut șansa să-și apere trofeul câștigat în sezonul trecut. Din păcate, în meciul care s-a jucat cu trofeul pe masă, brașovencele au fost învinse de junioarele de la CSM București cu scorul de 22-20. Pe lângă medaliile de argint, jucătoarele de la Corona au cucerit și o sumedenie de premii individuale. Astfel Daria Bucur a fost desemnată cel mai bun inter drept, Sorina Tîrcă a cucerit titlul de cea mai tehnică jucătoare și cel mai bun inter stâng, Ana Maria Berbece a fost declarată cea mai bună extremă dreapta iar Daciana Hosu a cucerit titlul de cel mai bun goalkeeper al turneului final. 

 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: