26
Vin, Apr

Sursa Foto: Facebook / Florin Paraschiv

Sport

Echipa Centrului Național Olimpic de Tineret a reprezentat Universitatea Transilvania Brașov la turneul final al Campionatului Națonal Universitar de handbal masculin. Studenții brașoveni s-au întors de la competiția desfășurată la Suceava cu medaliile de argint atârnate de gât.

Trupa condusă de Florin Paraschiv, Alina Teslărașu și Bogdan Voica  a asistat la meciul naționalei Româneiei cu Serbia de la Baia Mare și a plecat după meci la Suceava unde a ajuns dimineață la ora 6.00, iar de la ora 11.00 băieții au intrat în teren și au învins UMF București cu scorul de 43-20 (18-11). În cel de-al doilea meci din grupă, Apostu și compania au dat peste un adversar mult mai puternic, Universitatea Cluj. Brașovenii s-au văzut conduși la pauză la o diferență de trei goluri, scor 12-15.  În repriza secundă Roșca, Stroe și Mihăilescu au făcut legea în atac, iar Răzvan Apostu a închis poarta și astfel brașovenii s-au impus cu 28-25.

În ultimul meci din grupă, trupa Univeristății Transilvania din Brașov era obligată să câștige pentru a putea juca în finala mare pentru titlul național. Băieții lui Paraschiv au călcat în picioare echipa Universitatea Craiova, scor 37-27 (21-11) și s-au calificat în finala competiției.

În finală, formația care a reprezentat Universitatea Transilvania din Brașov a dat peste gazda competiției, echipa CSU Suceava, trupă ce evoluează în Liga Națională de handbal masculin. Sucevenii au câștigat fără drept de apel jocul cu Apostu și compania, scor 41-28 (23-11) și au cucerit trofeul acordat cele mai bune echipe universitare din România.

„Suntem mulțumiți cu ceea ce am realizat la Suceava. Am jucat bine, ne-am calificat în finală și ne-am întors cu medaliile de argint. Sincer, nu se putea mai mult. Ei au jucat cu echipa de Ligă Națională! A fost un spectacol frumos, la care au contribuit și băieții noștri. Ne pregătim șisper ca în scurt timp să ajungem și noi la nivelul echipelor de ligă națională”, a declarat antrenorul formației brașovene, Florin Paraschiv.

 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: