19
Vin, Apr

Foto: Bogdan Barabas

Sport

Prima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă, desfășurată pe drumul ce leagă Râșnovul de Poiana Brașov a oferit un adevărat spectacol fanilor prezenți în număr mare pe marginea traseului de concurs. După o luptă palpitantă, Lucian Răduț a câștigat cursa inaugurală în fața bulgarului Lyuben Kamenov. Piloții brașoveni au fost din nou la înălțime și au obținut rezultate foarte bune.  

92 de concurenți s-au prezentat la startul primei etape a Campionatului Național de Viteză în Coastă. Lupta pentru trofee a fost extrem de palpitantă și cu multe răsturnări de situație. Chiar dacă bulgarul Lyuben Kamenov la bordul unui Mitsubishi Lancer Evo VIII a reușit cel mai bun timp al weekendului pe cei 4 kilometri ai cursei, fiind singurul pilot care a reușit să coboare sub 2 minute, în cele două manșe de concurs, cel mai rapid a fost vicecampionul național din sezonul trecut, Lucian Răduț, la bordul unui Mitsubishi Lancer EVO VIII.

„A fost o cursă foarte bună. Am așteptat mult să revenim în competiție și mă bucur că am văzut foarte multă lume pe margniea traseului de concurs. Nu vreau să mă mai gândesc la campionat, pentru că asta am făcut în anii trecuți și am avut mereu locul al doilea rezervat. Vreau să mă concentrez pe fiecare cursă în parte și vom vedea ce va fi la final”, a spus câștigătorul cursei de la Râșnov.

Podiumul clasamentului open a fost completat de bulgarul Lyuben Kamenov și de Paul Andronic. Andronic a tremurat pentru poziția a treia și a trebuit să se întrebuințeze serios în lupta sa cu Alex Mirea.

Cel mai frumos duel al etapei de la Râșnov a fost la fel ca și în ediția precedentă a Campionatului Național de Viteză în Coastă, cel pentru supremația grupei N. Brașovenii Călin Manițiu pe Subaru Impreza și Alexandru Mitroi pe Mitsubishi Lancer EVO X au oferit o nouă porție de spectacol, diferența dintre ei fiind una extrem de mică în favoarea campionului en-titre, Călin Manițiu.

Victoria la grupa A a fost adjudecată de Ciprian Ciobotaru care l-a pe Adi Iliescu. O lupă extrem de interesantă s-a dat pentru ultima treaptă a podiumului gurpei A și i-a avut ca protagoniști pe brașovenii Istvan Soos pe Subaru Impreza și Octavian Ciovică pe Mitsubishi. Soos a avut câștiga de cauză dar lupta se anunță extrem de interesantă în continuare.

Gabriel Ene s-a impus în clasamentul mașinilor cu tracțiune pe două roți motrice iar Dorin Alexandru a câștigat prima rundă a noului campionat dedicat mașinilor istorice. Următoarea etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă se va desfășura în perioada 27-28 mai la Brașov.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: