12
Lun, Apr

Sport

Olimpia CSU Brașov a obținut calificarea în semifinalele Ligii Naționale de baschet feminin. Pesovic și compania au câștigat jocul din deplasare cu Phoenix Galați și cu scorul general de 2-0 au acces în penultimul act al competiției. „Olimpicele” se vor bate pentru un loc în finala campionatului cu campioana en-titre, Sepsi Sfântu Gheorghe care a trecut tot în două meciuri de CSBT Alexandria.

După ce a câștigat la limită primul meci din play-off, scor 74-72 contra fetelor de la Phoenix Galați, Olimpia CSU Brașov s-a impus în jocul al doilea la Galați cu scorul de 96-75 (33-20, 22-20, 21-16, 20-19). Vedeta Biljana Pesovic a făcut un meci foarte bun și a reușit un triple-double împotriva formației din Galați. Ea a încheiat jocul cu 12 puncte înscrise, 11 recuperări și 10 pase decisive și a fost MVP-ul partidei.

Kristina Higgins a terminat meciul în double-double cu 24 de puncte marcate și 13 recuperări reușite. O evoluție excelentă a avut și Michaela Houser care a încheiat jocul cu 25 de puncte înscrise, 2 recuperări, 7 pase decisive și 3 intercepții în cele 30 de minute petrecute pe parchet. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris Webb 21 de puncte, Dora Ardelean 7, Maria Ferariu 4 și Amira Al Ash Hab 3 puncte. În urma acestei victorii, brașovencele au obținut biletele pentru semifinalele competiției, acolo unde vor da piept cu campioana en-titre Sepsi Sfântu Gheorghe. Calificarea în finala campionatului se joacă după sistemul cel mai bun din trei partide, urmând ca două dintre ele să se desfășoare la Sfântu Gheorghe.