28
Joi, Mar

Foto: Maxmilian Radu Munteanu

Sport

Echipa de baschet feminin Olimpia CSU Brașov a câștigat meciul din penultima etapă a fazei a doua a campionatului și și-a asigurat locul patru în clasament. Fetele pregătite de Dan Calancea, Miruna Crasnic și Nenad Marinkovic s-au impus în fața formației CSM Târgoviște cu scorul de 80-74 (22-23, 22-18, 17-20, 19-13).

Cu Houser, Pesovic și Webb în formă de zile mari, brașovencele au făcut un meci foarte bun și au demonstrat că se apropie de forma pe care au avut-o la Cupa României. În meciul din sala sporturilor „Dumitru Popescu Colibași” pentru „olimpice” au marcat Michaela Houser 23 de puncte (5 recuperări și 3 pase decisive), Pesovic 20 de puncte (6 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții), Webb 13 puncte (9 recuperări și 6 pase decisive), Higgins 9 puncte (12 recuperări, 4 pase decisive), Dora Ardelean 8 puncte (3 recuperări) și Ioana Ghizilă 7 puncte (6 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții).

În urma acestui rezultat, Olimpia CSU Brașov a acumulat 42 de puncte în clasament și nu mai poate pierde poziția a patra, indiferent de rezultatul ultimului meci din grupa valorică 1-6. „Olimpicele” vor juca marți în deplasare la Galați, o partidă care va fi un ultim test înaintea startului în play-off. În prima fază a play-off-ului, formația de sub Tâmpa va da piept cu Phoenix Galați, echipa calificată în semifinalele campionatului urmând să se decidă după sistemul cel mai bun din trei jocuri. Pesovic și compania vor juca două partide pe teren propriu, prima urmând să aibă loc duminică, 26 martie. 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: