21
Joi, Sep

Sport

19 urmași ai lui D’Artagnan, de la clubul Corona Brașov, vor participa în perioada 23-27 martie, la „Cupa Wratislava”, un adevărat Campionat Mondial pentru copii. La competiția ce se va desfășura la Wroclaw, în Polonia, vor participa sportivi cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani. Clubul braşovean participă în premieră la un concurs internaţional și va merge în Polonia cu sportivi la toate cele trei arme: spadă, sabie și floretă.

„Pentru sportivii de la secţia de scrimă a clubului Corona este prima participare la o astfel de competiţie astfel că suntem cu toţii nerăbdători să ajungem acolo. Pentru cei mici este o ocazie extrordinară să ia contact cu o competiţie de asemenea anvergură. Această cupă adună la start aproape 3000 de sportivi din 43 de ţări iar concursul este catalogat ca fiind un campionat mondial pentru copii. Corona va participa cu şase fete şi 13 băieţi. Sperăm să facem o figură frumoasă, chiar dacă emoţiile vor fi pe măsură având în vedere că sportivii noștri nu au mai participat până acum la un concurs internaţional", a declarat Liviu Dragomir, preşedintele clubului Corona Braşov. 

La „Cupa Wratislava” vor participa sportivi din țări cu tradiție în scrimă, precum Rusia, Franţa, Italia, SUA, Germania, Ucraina, Polonia, Spania sau Marea Britanie.

„Această competiție este extrem de importantă pentru că este rampa de lansare în sportul de înaltă performanţă. Noi ne dorim să participăm în fiecare an la această mare competiţie, pentru că începe un nou ciclu olimpic şi chiar dacă în 2020 e prea repede pentru că avem sportivi mici, sperăm ca în 2024 să avem şi de la Corona reprezentanţi la loturile naţionale în competiţii majore", a declarat Liviu Dragomir, președintele clubului Corona Brașov.

 

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: