01
Mie, Feb

Sport

Olimpia CSU Brașov a pierdut jocul disputat aseară în deplasare în compania formației Sepsi Sfântu Gheorghe. Trupa de sub Tâmpa a fost învinsă cu scorul de 81-57 (18-18, 19-19, 22-8, 22-12). După o primă repriză foarte bună, în care „olimpicele” au jucat de la egal la egal cu lidera Ligii Naționale, baschetbalistele de la Sepsi a preluat inițiativa și au câștigat clar.

În meciul de la Sfântu Gheorghe, tehnicienii brașovencelor, Dan Calancea, Miruna Crasnic și Nenad Marinkovic le-au folosit și pe Houser și Pesovic, revenite după accidentări. Chiar dacă nu evoluează deocamdată la 100% din capacitate cele două jucătoare au fost printre cele mai bune baschetbaliste de la Olimpia. Houser a terminat jocul cu 21 de puncte marcate, 5 pase decisive și 2 intercepții în cele 28 de minute petrecute pe parchet.

„Mă simt foarte bine să fiu din nou pe teren, dar sunt extrem de obosită după meciul de la Sfântu Gheorghe. După 7 săptămâni de pauză mi-a fost foarte greu. Dar mai avem încă două meciuri până la startul play-off-ului și sper să fiu în formă maximă atunci. Trebuie să ne concentrăm asupra noastră, să încercăm să ne apărăm mai bine și atunci cred că lucrurile vor fi ok”, a declarat jucătoarea „olimpicelor” Michaela Houser. Pentru „olimpice” au mai marcat  Dora Ardelean 10 puncte (2 recuperări), Biljana Pesovic 9 puncte (2 recuperări, 3 pase decisive), Higgins 8 puncte (12 recuperări, 2 intercepții), Webb 5 puncte (9 recuperări, 2 pase decisive), Andra Haas și Dominique Johnson câte 2 puncte fiecare.

În urma acestui rezultat, Olimpia CSU Brașov a acumulat 40 de puncte în clasament și ocupă poziția a patra. În ultimele două runde ale fazei a doua a campionatului, Pesovic și compania vor juca pe teren propriu cu CSM Târgoviște și în deplasare cu Phoenix Galați. Partida cu CSM Târgoviște va avea loc sâmbătă, de la ora 18.30, la Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași” 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: