22
Vin, Sep

Sport

Echipa de baschet feminin Olimpia CSU Brașov a pierdut jocul disputat pe teren propriu în compania formației Universitatea Cluj. Fetele antrenate de Dan Calancea, Miruna Crasnic și Nenad Marinkovic au jucat de la egal la egal cu adversarele lor timp de 35 de minute. „Olimpicele” au acumulat 37 de puncte și ocupă poziția a patra în clasament.

Olimpia începe să arate din ce în ce mai bine. Baschetbalistele de sub Tâmpa își recapătă încet, încet forma pe care au arătat-o în sezonul regulat și în jocurile din Cupa României. În meciul cu Universitatea Cluj din grupa valorică 1-6, Pesovic și compania au jucat de la egal la egal cu o echipă cu un buget impresionant însă au cedat pe final cu scorul de 62-75 (19-25, 14-10, 17-14, 12-26). Clujencele cu o rotație foarte bună, s-au întrebuințat serios pentru a câștiga sub Tâmpa.

„Am arătat o creştere în joc, ceea ce este absolut normal. Putem spune că am pierdut pe final, dar una peste alta s-a impus echipa mai valoroasă, care are un buget de cinci ori mai mare decât al nostru. Ceea ce ne dorim este să atingem din nou un punct maxim de formă în play-off, așa cum am avut în meciurile din Cupa României”, a declarat Dan Calancea, antrenorul Olimpiei.

„Felicit ambele echipe pentru jocul prestat. Nu am avut limpezime timp de 35 de minute, dar asta nu umbrește cu nimic meritele Braşovului. Trebuia să ne desprindem în sfertul al doilea, dar am făcut greșeli și Brașovul a revenit în joc. În ultimele 5 minute am arătat mai bine şi am reuşit să ne impunem”, a declarat la final și tehnicianul fetelor de la Universitatea Cluj, Dragan Petricevic.

Pentru „olimpice” au marcat Webb 19 puncte (7 recuperări), Pesovic 16 puncte (6 recuperări, 4 pase decisive, 3 intercepții), Ioana Ghizilă 13 puncte (4 pase decisive), Johnson 7 puncte (4 recuperări) și Higgins 7 puncte (8 recuperări). MVP-ul partidei a fost Britanny Janelle Denson care a încheiat jocul în double-double cu 16 puncte marcate și 13 recuperări, la care a adăugat 3 pase decisive și o intercepție. Pentru Olimpia CSU Brașov urmeză jocul din deplasare cu CSM Satu Mare. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: