04
Lun, Mar

Sursa Foto: digisport.ro

Sport

FC Brașov se îndepărtează de locurile fruntașe și de obiectivul rincipal al acestui sezon, promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc. Primul meci oficial din 2017 pentru echipa de sub Tâmpa a fost un chin. Galben-negrii au fost învinși pe propriul teren de formația Olimpia Satu Mare cu scorul de 2-1 (2-1). În urma acestui rezultat, stegarii rămân cu 38 de puncte și au coborât pe poziția a cincea a clasamentului. În runda următoare, brașovenii vor juca în deplasare contra formației Dunărea Călărași.

Repriză de coșmar. Partida dintre FC Brașov și Olimpia Satu Mare a început destul de echilibrat, în primele minute cele două combatatnte fiind extrem de precaute. După zece minute de joc, Voicu a scăpat singur cu goalkeeperul stegar, dar a trimis mingea mult pe lângă poartă. În minutul 12, la prima fază de poartă, FC Brașov a reușit să deschidă scorul. Fundașul galben-negrilor, Mălin Șerban și-a adus aminte de vremea în care a început fotbalul și în care a jucat ca vârf de atac și a marcat un gol fabulos. El a reușit o foarfecă pe spate care a trimis mingea în poarta celor de la Olimpia Satu Mare și FC Brașov conducea cu 1-0. Olimpia nu a acuzat șocul și s-a năpustit în atac. Mai întâi Mureșan a trimis cu capul puțin peste poarta brașovenilor, pentru ca în minutul 19, Ursu să restabilească egalitatea după ce l-a învins pe Iacob din pasa lui Voicu. Profitând de faptul că stegarii nu se regăseau, sătmărenii au continuat să atace și au căutat golul doi. Bara transversală l-a slavat pe Icob la șutul lui Pană din minutul 24, iar două minute mai târziu, Voicu a irosit o ocazie imensă după ce a scăpat cu poarta goală iar Șerban a slavat situația în ultimul moment. În minutul 39, Olimpia a înscris pentru 2-1. Pană a centrat din corner, iar Krausz a înscris cu capul în poarta lui Iacob.  

Fără realizări. După odihnă, brașovenii au ieșit hotărâți să restabilească egalitatea și să încerce să câștige jocul. Stegarii au dominat meciul, au avut posesie însă nu au reușit să-și creeze nici măcar o ocazie importantă de a marca. Sătmărenii au stat foartebine în teren, au acoperit toate spațiile, iar galben-negrii au părut neputincioși. Astfel s-a terminat 2-1 pentru Olimpia Satu Mare, iar FC Brașov a suferit prima înfrângere din acest sezon pe propriul teren. Din păcate evoluția stegarilor a fost dezamăgitoare la primul joc oficial din 2017.

„Au avut două viteze în plus”. „Sincer, mă așteptam să se întâmple așa ceva. Nu e normal ca noi de pe 7 decembrie să nu mai călcăm pe un teren de fotbal. Toate antrenamentele le-am făcut pe zăpadă sau în sală patru contra patru. Am avut 1-0 și o echipă care vrea să promoveze trebuia să arate altfel. Am luat două goluri de curtea școlii și am pierdut. Oaspeții au fost tot timpul primii la minge, se vede că au avut parte de un cantonament cu meciuri în Cipru, apoi când s-au întors au avut unde să se pregătească. Noi nu am făcut nici un antrenament pe un teren de fotbal. Am crezut că vor încearca prin experiență și personalitate să decidă jocul, dar nu s-a întâmplat acest lucru. E clar că șansele la locul al doilea au scăzut, am pierdut trei puncte acasă. Nu mă gândeam că pierdem, dar știam că nu putem practica jocul pe care îl așteaptă fanii. În condițiile în care s-a lucrat în ultima perioadă la Brașov nu se poate face fotbal. A fost incertitudine, nu știa ce se întâmplă cu echipa, se desființează, intră în faliment. Primele echipe din clasament au făcut stagii afară, au avut jocuri amicale, noi nu am avut nici un meci, am jucat cu bucătarii, cu blidarii și cu oamenii de pe stradă. Când am întâlnit un adversar cât de cât bun s-a văzut. Nu am avut nici un pic de prospețime, am jucat doar în viteza întâia și în marşarier, ei au avut două viteze în plus. Nu e nimeni de vină, nu au fost bani să putem să plecăm să ne antrenăm pe teren de fotbal. E rușinos, dar asta a fost situația și lumea trebuie să înțeleagă că până când lucrurile nu vor fi clare e greu să obții rezultate”, a declarat după joc antrenorul stegarilor Cornel Țălnar. 

FC Brașov – Olimpia Satu Mare 1-2 (1-2)
Au marcat: Șerban (13’) / Ursu (19’), Krausz (39’)

FC Braşov: Fl. Iacob - Băjan, Al. Ichim, I. Şerban, Ct. Stan - Vagner (Goge 42’), P. Iacob, I. Popa (Tripșa 67’), Enceanu – Grigorie – Angelescu (Istrati 67’).

Antrenor: Cornel Ţălnar
 

Olimpia Satu Mare: Anca Trip – Duruș, Mureșan, Heil, Iuhas – Onicaș, S. Pană – Erdei (Rus 81’), Krausz, Ursu (Roșu 62’) – Voicu (Kanalos 72’).

Antrenor: Bogdan Andone

Cartonașe galbene: Șerban, Tripșa – Voicu, Iuhas, Anca Trip

 

Arbitru: Iulian Dima (București)

Asistenți: Florin Badea (Râmnicu Vâlcea) și Romică Bârdeș (Pitești)

Rezervă: Adrian Ilyeș (Ploiești)

Observatori: Laurențiu Vărgatu (Brăila) și Marian Lumânare (București)


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: