29
Vin, Mar

Sport

La Liga Mol, regulamentele nu contează. După ce au dat câștig de cauză apelului făcut de Corona și au decis ca primul joc al seriei cu Debrecen să se rejoace, oficialii Ligii Mol au revenit asupra deciziei și au hotărât ca rezultatul din teren să se păstreze. Loviți de această veste, „lupii” au pierdut fără drept de apel meciul cinci al sfertului cu Debrecen, astfel că formația maghiară se află la un singur pas de accederea în semifinale.

Oficialii Ligii Mol au trecut peste regulament și au validat rezultatul unui joc ce a început cu o întârziere de peste 40 de minute, ceea ce contravine regulamentului, și care a fost arbitrat de o brigadă de fluierași din Debrecen, deși inițial se satbilise ca jocul să fie condus de arbitrii străini.

M-a mirat faptul că, dacă în cazul apelului nostru a existat o decizie explicită (un document), în acest caz am primit practic o cominicare pe email. Neţinând cont că este vorba de Corona Braşov, mă întreb cum, în decurs de o săptămâna au fost luate două hotărâri total opuse. Nu i-a obligat nimeni să dea o sentinţă favorabilă Coronei iar după o săptămână, acelaşi for să își anuleze practic decizia dată. Noi nu am făcut altceva decât să aducem la cunoştinţă faptul că au fost încălcate regulile stabilite chiar de ei, respectiv: ora de începere a jocului şi arbitrii străini care ar fi trebuit să fie prezenţi la meci. Nu are rost să fac speculaţii pe această temă, mai mult decât e cazul, dar tot ce se întâmplă este cel puţin ciudat. Au fost arbitri care nu trebuie sau nu au dreptul să arbitreze, apoi o soluţie favorabilă dată unei echipe, după care peste o săptămâna să fie dat câştig de cauza celeilalte formații. Toate acestea nu fac decât să dea o palmă peste obrazul organizatorilor competiţiei. Nu mă interesează dacă vor fi interpretate vorbele mele, 100% ceea ce se întâmplă nu este corect. Mai departe, las iubitorii hocheiului să judece ei toate acestea. Şi spre amuzamentul meu, am constatat că jucătorul Hari de la Debrecen nu a primit nici măcar o etapă de suspendare în urmă gestului nu prea ortodox pe care l-a făcut la ultimul meci de la Braşov. Mă întreb care ar fi fost situaţia dacă în locul lui Hari ar fi fost Clarke de exemplu. În orice caz, dacă suntem buni, vom câştiga indiferent de deciziile altora”, a declarat Emilian Cernica, președintele secției de hochei pe gheață de la Corona.

După aflarea veștii, hocheiștii brașoveni au fost zdrobiți de Debrecen, în Ungaria, cu scorul de 6-1 (4-0, 2-0, 0-1). Golul de onoare al trupei de sub Tâmpa a fost înscris de Denis Zabludovsky. Debrecen conduce acum cu scorul de 3-2 la general. „Lupii” sunt obligați să câștige ambele jocuri rămase de disputat pentru a se califica în semifinalele competiției. Următorul meci va avea loc vineri la Brașov, urmând ca ultima partidă, dacă va mai fi cazul, să se dispute în Ungaria. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: