29
Vin, Mar

Sport

Echipa de baschet feminin Olimpia CSU Brașov a pornit cu dreptul în turneul final 8 al Cupei României. La Sfântu Gheorghe, „olimpicele” au învins Phoenix Galați și s-au calificat în semifinalele competiției, unde vor da piept cu BC Sirius Târgu Mureș.

Fără KK Houser, accidentată, brașovencele au avut o misiune dificilă în sferturile de finală ale Cupei României. Ghizilă și Maria Ferariu au fost nevoite să o înlocuiască pe Houser și s-au achitat perfect de sarcină. „Accidentarea Michaelei Houser este o mare pierdere pentru echipa noastră. Acest lucru mi-a dat mai mult minute pe teren dar sunt conștientă că mai trebuie să lucrez. Știu că am avut parte și de decizii mai puțin inspirate astăzi dar important este că totul s-a terminat cu bine”, a declarat la final jucătoarea Olimpiei, Ioana Ghizilă. „ Ioana a avut o misiune extrem de ingrată și dificilă în același timp. Nu e ușor să îți asumi rolul de conducător de joc într-un meci cu o asemenea miză. Totuși, atât Ioana cât și Maria s-au achitat excelent de sarcini, cu greșelile inerente unui joc cu asemenea miză” , a declarat tehnicianul brașovencelor, Dan Calancea.

Meciul a fost extrem de echilibrat, baschetbalistele de sub Tâmpa reușind să se desprindă în ultimul sfert. S-a terminat 71-64 (22-20, 14-16, 20-18, 15-10) pentru Olimpia CSU Brașov, echipă ce s-a calificat în semifinalele competiției. „Cel mai important lucru este că am reușit să câștigăm. Sunt mulțumit de evoluția fetelor dar trebuie să remarc prestația celor patru românce care au fost astăzi în teren, Ioana Ghizilă, Maria Ferariu, Dora Ardelean și Alina Crăciun, jucătoare care s-au achitat foarte bine atât de sarcinile defensive cât și de cele ofensive”, a declarat tehnicianul Olimpiei, Dan Calancea. „A fost un meci foarte echilibrat. S-a mers cap la cap până în ultimul sfert iar diferența dintre cele două echipe a fost făcută de precizia foarte bună a aruncărilor echipei brașovene. Au mai fost câteva chestiuni tactice, care nu au funcționat la noi, dar trebuie să recunoaștem că Brașovul a meritat calificarea”, a spus la final, antrenorul trupei de pe malul Dunării, Eugenio Rodrigues. „Este o bucurie pentru noi că am câștigat acest meci și că ne-am calificat în semifinalele Cupei României. Am pregătit foarte bine acest meci, domnul antrenor a stat de capul nostru în fiecare zi și acest lucru s-a văzut pe teren. Suntem bucuroase de această victorie și sperăm să jucăm marea finală și să repetăm o istorie frumoasă ”, a spus Ioana Ghizilă. 

Kristina Higgins a terminat jocul cu Phoenix Galați în double-double cu 15 puncte marcate și 17 recuperări. Ea și-a mai trecut în cont 5 pase decisive și 5 intercepții. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai marcat Pesovic 25 de puncte, Webb 16, Dora Ardelean 8, Ioana Ghizilă 5 și Alina Crăciun 2 puncte. În semifinale, Pesovic și compania vor juca împotriva formației BC Sirius Târgu Mureș, formație care a trecut în sferturi cu scorul de 80-66 de CSBT Alexandria. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: