29
Vin, Mar

Foto: Maxmilian Radu Munteanu

Sport

Olimpia CSU Brașov a fost învinsă în penultimul joc al sezonului regulat al Ligii Naționale de baschet feminin. Fetele antrenate de Dan Calancea, Nenad Marinkovic și Miruna Crasnic au pierdut jocul de la Alexandria cu scorul de 72-65 (19-20, 19-11, 14-20, 20-14).

Meciul a început foarte prost pentru „olimpice” care după doar trei minute au pierdut-o pe Michaela Houser. Una dintre cele mai în formă jucătoare din campionat s-a accidentat la mâna stângă, a fost transportată la spital și medicii au constatat că are un deget rupt. Doctorii i-au pus mâna în gips și K.K. e obligată să-l poarte timp de o lună. Ruxi Chiș a venit de pe bancă și a suplinit-o perfect pe americancă, iar brașovencele au încheiat primul sfert în avantaj de un punct, scor 19-20. În sfertul al doilea, Pesovic și compania nu au reușit prea multe în atac și s-a intrat la odihnă cu Alexandria în avantaj de șapte puncte, scor 38-31. Sfertul al treilea a revenit din nou echipei de sub Tâmpa care s-a apropiat la un singur punct de adversare, scor 52-51. În ultimele zece minute, gazdele au fost mai proaspete și au reușit să câștige meciul cu scorul de 72-65.

„A fost un meci bun făcut de noi. Din păcate se simte lipsa Michaelei Houser. Ruxi Chiș a jucat foarte bine, s-a achitat de sarcini și a suplinit-o bine pe K.K. Houser era jucătoarea care în ultimele jocuri a marcat câte 20 de puncte pe meci, lucru care s-a simțit în jocul de la Alexandria. Una peste alta, fetele au făcut un meci bun, pe un teren foarte greu. Maria Ferariu, la 16 ani, a jucat foarte bine și a dat dovadă  de maturitate în joc.  Trebuie să trecem peste această înfrângere și să mergem înainte”, a declarat tehnicianul Dan Calancea.

În meciul de la Alexandria, MVP-ul partidei a fost Biljan Pesovic care a încheiat meciul cu 21 de puncte înscrise, 7 recuperări, 5 pase decisive și 2 intercepții. Pentru Olimpia au mai marcat: Webb - 16 puncte, Higgins, care a terminat în double-doube cu 14 puncte marcate și 12 recuperări,  Ruxi Chiș - 4puncte, Alina Crăciun și Ioana Ghizilă câte 3 puncte și Maria ferariu și Dora Ardelean câte 2 puncte fiecare. Olimpia este în continuare pe poziția secundă în clasament și în ultima etapă a sezonului regulat, Pesovic și compania primesc vizita formației CSM Târgoviște.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: