28
Joi, Mar

Sursa Foto: bzb.ro

Sport

Echipa de handbal Corona Brașov nu traversează cea mai bună perioadă. Trupa de sub Tâmpa a ajuns pe poziția a opta a clasamentului și este departe de obiectivul trasat de conducerea clubului, calificarea în Cupele Europene. Pentru Chiper și compania urmează primul joc din returul campionatului, la Galați, unde brașovencele sunt obligate să câștige.

Corona vrea să revină pe primele poziții ale Ligii Naționale de handbal feminin. Pentru asta, elevele pregătite de Dumitru Berbece sunt obligate să câștige jocul de joi de la Galați. „Am discutat cu fetele, ne uităm de jos în sus la clasament de unde suntem noi, de pe poziția a opta. Nici jucătoarele nu sunt mulțumite cu această situație, știu că nu este locul lor acolo. Încercăm să facem primul pas spre redresare la Galați. Totul depinde doar de noi. Nu este presiune. Avem un pariu cu noi și trebuie să facem totul pentru a câștiga la Galați. Un meci câștigat ne va da aer și încrdedere pentru viitor”, a declarat Dumitru Berbece. 
Noul căpitan de echipă al fetelor de la Corona este Carmen Cartaș. Ea este convinsă că echipa se va debloca, va juca la nivelul cu care și-a obișnuit suporterii în ultimele sezoane și va acumula puncte. „Este primul meci în retur. Sperăm să facem un joc bun. Galațiul nu este o formație de top, dar este o echipă incomodă. Mergem cu gândul de a lua cele trei puncte și vrem să redevenim echipa din trecut. Am arătat că putem juca un handbal de calitate. Dacă vom fi o echipă putem să sperăm că ne vom califica în cupele europene”, a declarat Carmen Cartaș.

Și goalkeeper-ul Denisa Dedu crede că echipa brașoveană poate mai mult și este convinsă că victoriile nu vor întârzia să apară. „Este un meci important și ne dorim să îl câștigăm. Nu suntem pe o poziție bună și trebuie să ne recăpătăm încrederea. În acest moment lucrurile s-au schimbat, nu mai este ca în trecut. Fiecare meci va fi dificil pentru noi. Nu mai contează cu cine jucăm, toate confruntările vor fi grele și trebuie să le tratăm cu seriozitate”, a spus Denisa Dedu.

Înaintea jocului de joi, Corona este pe poziția a opta a clasamentului cu 13 puncte adunate în timp ce echipa de la malul Dunării este penultima în ierarhia națională cu opt puncte strânse. Jocul dintre CSU Danubius Galați și Corona Brașov va avea loc joi cu începere de la ora 16.00.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: