22
Vin, Sep

Foto: Maxmilian Radu Munteanu

Sport

Echipa de baschet feminin, Olimpia CSU Brașov a reușit să se califice între cele mai bune opt echipe din Cupa României. Fetele pregătite de Dan Calancea, Nenad Marinkovic și Miruna Crasnic au recuperat deficitul de 18 puncte din tur și au învins formația CSM Satu Mare cu scorul de 84-63. Tragerea la sorți pentru sferturile de finală ale Cupei României va avea loc pe 10 ianuarie.

„Olimpicele” aveau de recuperat un deficit de 18 puncte în disputa cu CSM Satu Mare, după ce au pierdut jocul tur cu scorul 78-60. Brașovencele au intrat decise în teren și după primul sfert, Pesovic și compania aveau un avans de 19 puncte, scor 29-10. Cu Houser și Pesovic extrem de precise, cu Alina Crăciun și Higgins excelente sub panou, trupa de sub Tâmpa a reușit să mențină ecartul și chiar să-l mărească terminând partida învingătoare cu scorul de 84-63 (29-10, 14-16, 17-17,24-20).

„Mă bucur extrem de mult că fetele au crezut în șansa lor, au luptat extraordiar, atât în atac cât și în apărare și au reușit o calificare în care nu credeau nici cei mai înfocați suporteri. Fetele acestea minunate merită felicitate pentru o calificare extrordinară. Pentru noi Cupa nu era un obiectiv în acest sezon. Regula cu două românce în teren ne dezavantajează, deși avem foarte multe jucătoare autohtone, dar care sunt tinere și de perspectivă și care nu au experiență. Ne va fi foarte greu, pentru că nu știu cum vom putea face față din punct de vedere fizic. Însă modul în care au luptat astăzi fetele mă face să cred că orice este posibil în această competiție”, a declarat la finalul meciului antrenorul brașovencelor, Dan Calancea.

Pentru Olimpia CSU Brașov cea mai bună marcatoare a fost din nou Michaela Hoser cu 32 de puncte înscrise. Ea a fost excelent secondată de Biljana Pesovic cu 20 de puncte marcate, 8 recuperări, 5 pase decisive și 2 intercepții. Pentru Olimpia au mai punctat Higgins 13 puncte(6 recuperări), Webb 7, Ghizilă 6 (4 recuperări, 4 pase decisive) și Crăciun 4 puncte (9 recuperări). „Olimpicele” s-au impus la o diferență de 21 de puncte și s-au calificat între cele mai bune 8 echipe din Cupa României. Tragerea la sorți pentru sferturile de finală ale competiției se va desfășura pe 10 ianuarie la sediul Federației Române de Baschet. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: