16
Mar, Apr

Foto: Maxmilian Radu Munteanu

Sport

Echipa de baschet feminin, Olimpia CSU Brașov, a câștigat fără probleme jocul cu Sirius Târgu Mureș din runda a doua a returului Ligii Naționale. Trupa condusă de Dan Calancea s-a impus cu scorul de 76-57 (20-15, 22-17, 14-14, 20-11), în fața formației care a produs șocul rundei precedente învingând după două reprize de prelungiri, Universitatea Cluj. 

Partida dintre Olimpia și Sirius Târgu Mureș se anunța una extrem de echilibrată, după ce fetele din Târgu Mureș reușiseră să câștige în fața formației Universitatea Cluj. Prima parte a fost echilibrată, dar pe finalul primuui sfert, Pesovic și compania au pus un avans de cinci puncte pe tabelă. Diferența s-a mărit în sfertul al doilea astfel că brașovencele au intrat la odihnă cu un avantaj de zece puncte. Cu Pesovic în zi de grație, Olimpia CSU Brașov a păstrat diferența de zece puncte, iar în ultimul sfert fetele conduse de Dan Calancea, Nenad Marinkovic și MIruna Crasnic s-au distanțat decisive și au câștigat la o diferență de 19 puncte, scor 76-57. „Am făcut un meci bun și am câștigat două puncte extrem de importante. Este important că am trecut peste înfrângerea din runda precedentă și am câștigat astăzi un meci care nu a fost ușor. Am spus că meciul contra fetelor de la Târgu Mureș va fi mult mai greu decât a fost cel din tur. Important este că fetele au arătat ca o echipă și au reușit să câștige. În acest campionat extreme de echilibrat orice este posibil și trebuie să tratăm extrem de serios fiecare partidă”, a spus la finalul jocului tehnicianul brașovencelor, Dan Calancea. 

Pentru trupa de sub Tâmpa au marcat Pesovic 21 de puncte (3 recuperări, 4 pase decisive, 3 intercepții), Dora Ardelean 15 puncte (4 recuperări, 2 pase decisive, 3 intercepții), Michaela Houser 15 puncte (4 recuperări, 5 pase decisive, 4 intercepții), Kristina Higgins 8 puncte (12 recuperări ), Alina Crăciun 6 puncte (2 recuperări), Adrienne Webb 6 puncte (8 recuperări, 3 pase decisive) și  Ruxandra Chiș 5 puncte. În acest moment, Olimpia CSU Brașov se află pe poziția a treia a clasamentului cu 19 puncte la egalitate cu ocupanta poziției secunde, Universitatea Cluj și cu CS Târgoviște, formație care se află pe locul patru. În runda următoare, Olimpia va juca în deplasare împotriva formației BC ICIM Arad.  


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: