25
Lun, Sep

Sport

FC Brașov a reușit să câștige trei puncte extrem de importante în clasamentul ligii a doua. Trupa condusă de Cornel Țălnar s-a impus cu scorul de 1-0 (1-0) în fața celor de la Juventus București. Unicul gol al meciului a fost marcat de veteranul Ștefan Grigorie care a transformat un penalty acordat pentru un henț comis în suprafața de pedeapsă de mijlocașul oaspeților, Liviu Băjenaru.

Stegarii au început tare meciul fiind conștineți că trebuie să marcheze repede. În minutul 4, Iulian Popa s-a distrat cu fundașii adverși, a centrat în mijlocul careului, dar Fane Grigorie nu a găsit drumul spre gol. Patru minute mai târziu, Istrati a șutat de la marginea careului dar mingea s-a dus peste poarta bucureștenilor. În minutul 20, Goge a șutat de la distanță, dar goalkeeper-ul oaspeților a reușit să respingă în bară, iar apoi mingea a ieșit în afara terenului. În minutul 36, după o bâlbâială în careul bucureștenilor, Băjenaru a făcut henț, iar centralul Omuț a dictat lovitură de pedeapsă. Ștefan Grigorie a transformat cu siguranță și echipa de sub Tâmpa conducea cu 1-0 pe tabela de marcaj. Finalul de repriză a fost unul încins, iar Chipirliu a plecat la vestiare în minutul 43, după ce l-a lovit cu cotul pe juniorul stegar Paul Iacob și a văzut direct cartonașul roșu.

Repriza bucureștenilor. Partea a doua a jocului a aparținut oaspeților care deși se aflau în inferioritate numerică au profitat de căderea fizică a brașovenilor. Chiar dacă au avut o posesie mai bună, jucătorii de la Juventus nu au reușit să amenințe poarta lui Căucă decât în două rânduri. Mai întâi, Cazan a ajuns în poziție excelentă de finalizare, dar Stan a reușit să-l blocheze, iar mai târziu, în minutul 73 Carabela a centrat în fața porții, mingea l-a depășit pe Căucă, dar Buhăescu nu a ajuns să trimită în poarta goală. S-a încheiat 1-0 pentru FC Brașov care a acumulat șase puncte din tot atâtea posibile. 

Mulțumit de rezultate. Tehnicianul galben-negrilor, Cornel Țălnar este extrem de mulțumit de rezultatele pe care le-a înregistrat echipa s-a în primele două etape ale ligii secunde. „A fost o victorie foarte muncită. Am întâlnit o echipă bună, care are două luni în fața noastră ca pregătire. Trebuie să îi felicit pe băieți pentru dăruire, pentru faptul că au respectat sarcinile de joc, dar și pentru faptul că s-au bătut pentru fiecare minge. Se vede că avem o viteză în minus față de adversari, dar prin poziționarea noastră în teren, prin felul în care am gândit jocul, am reușit să obținem cele trei puncte. În următoarea lună așa vom juca, la rezultat, pentru că disponibilitatea fizică nu ne permite să facem și spectacol. Este extrem de important că am luat șase puncte din primele două jocuri. Nu îmi vine să cred. Important este că și conducerea, spre deosebire de ulitmii ani, este lângă echipă. Băieții au primit primă după jocul cu Sf. Gheorghe și un salariu în avans, ceea ce la Brașov nu s-a mai întâmplat în ultimii cinci ani. Mai avem nevoie de puțin timp de pregătire, până ne vom pune la punct fizic. Avem jucători cu experiență, au calitate, dar dacă planetarele, pivoții și bucșele bat.....”, a spus Țălnar care a declarat că își mai dorește doi jucători sub 21 de ani și un fundaș central.

 

FC Brașov – Juventus București 1-0 (1-0)

A marcat: Ștefan Grigorie (min. 38 din penalty)

 

FC Brașov: Căucă - Vlăsceanu, Ciobanu, Poverlovici, Stan – Manole (Săftescu 77’), P. Iacob, I. Popa, Goge – Grigorie (Vlad Munteanu 62’) – Istrati (Sburlea 64’).

Antrenor: Cornel Țălnar

 

Juventus București: Stoian - Beța, Morariu, Walace, Carabela, Bărbulescu (Buhăescu 46’), Băjenaru (Alin Ilin 75’), Mihăescu, Cazan, Chipirliu, Stoenac (Vasile 77’).

Antrenor: Marin Barbu 

 

Cartonașe galbene: Vlăsceanu, Poverlovici, Manole, Ciobanu – Băjenaru, Mihăescu

Cartonaș roșu: Chipirliu min. 43

Arbitru:  Marius Omuț (Bihor)

Asistenți: Ciprian Iovu (Botoșani) și Florin Cosma (Piatra Neamț)

Arbitru de rezervă: Claudiu Ștef (Tg. Mureș).

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: