28
Joi, Mar

Sport

Olimpia CSU Brașov Vampires a câștigat jocul de pe teren propriu cu Universittea Goldiș ICIM Arad. La capătul unui meci extrem de echilibrat și în care s-a mers cap la cap în cele 40 de minute de joc efectiv, „olimpicele” s-au impus cu scorul de 73-70 (22-15, 15-20, 20-19, 16-16).

Sub privirile atente ale selecționerului Miroslav Popov, Pesovic și compania au avut un start foarte bun de joc și au terminat primul sfert în avantaj de șapte puncte, scor 22-15. Arădencele, cu Stroman în mare formă, au echilibrat partida și la pauza mare Olimpia mai avea doar două puncte avans. În partea secundă s-a mers cap la cap, niciuna dintre echipe nu s-a distanțat la mai mult de cinci puncte și astfel finalul a fost unul nebun. Trupa lui Calancea, Marinkovic și Crasnic a fost mai atentă, s-a concentrat pe final și a câștigat cu 73-70.

„A fost o victorie munictă în fața unui adversar redutabil. Știam că după ce nu au reușit să câștige niciun meci în primele două runde, fetele de la Arad vor veni aici să se bată pentru fiecare minge. Trebuie să le felicit pe fetele noastre pentru că s-au concentrat foarte bine, au arătat ca o echipă și au reușit să se impună la final. Va fi un campionat nebun, cu foarte multe meciuri care se vor decide la diferență de câteva puncte”, a declarat la final, tehnicianul brașovencelor, Dan Calancea.

Pivotul Olimpiei, Kristina Higgins a terminat meciul în double-doube cu 14 puncte înscrise și 14 recuperări reușite. Pentru brașovence au mai marcat Pesovic 23 de puncte, Houser 16, Webb 10, Crăciun 6 și  Dora Ardelean 4. Echipa de sub Tâmpa se va deplasa la Cluj,unde marți va juca derby-ul campionatului contra formației coduse de Dragan Petricevic.                                                                             


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: