05
Mar, Mar

Foto: FIFA.com

Sport

Astăzi este programată ziua a doua din faza optimilor de finală de la Cupa Mondială de fotbal.

De la ora 17.00, țara gazdă, Rusia, întâlnește una dintre favoritele competiției, fosta campioană mondială și europeană, Spania. În grupe, Rusia a terminat pe locul secund, după Uruguay. Rușii au acumulat șase puncte și au avut una dintre cele mai eficiente ofensive, cu opt goluri marcate. Au învins pe Egipt (3-1) și Arabia Saudită (5-0), însă au pierdut categoric cu Uruguay, scor 0-3.

De partea cealaltă, Spania a ajuns cu emoții în optimi, asta deși a câștigat grupa din care făcea parte, cu cinci puncte acumulate. Echipa antrenată de Fernando Hierro a făcut un egal spectaculos cu Portugalia, scor 3-3, însă, apoi, s-a chinuit cu formații mult mai slab cotate. Spania a învins, cu 1-0, pe Iran, iar în ultimul meci a terminat la egalitate, 2-2, contra selecționatei din Maroc.

De la ora 21.00 este programat cel de-al patrulea meci din optimi. Una dintre revelațiile acestui turneu, Croația, va întâlni Danemarca. Croația a câștigat categoric o grupă din care făceau parte Argentina, Nigeria și Islanda. Pe prima a bătut-o la scor de neprezentare, 3-0. De Nigeria, croații au trecut cu 2-0. Chiar și în ultimul meci, fără vreo miză, Croația a respectat competiția și a învins, cu 2-1, Islanda.

Danemarca a terminat pe locul doi, cu cinci puncte, într-o grupă care a fost câștigată de Franța. În primul meci de la Cupa Mondială, danezii au învins, cu 1-0, selecționata din Peru. Apoi, Danemarca a făcut două egaluri, 1-1, cu Australia, iar în ultima etapă, 0-0, contra Franței.

Toate confruntările vor fi transmise, în direct, de TVR.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: