29
Vin, Mar

Sport

Echipa de baschet feminin Olimpia CSU Brașov Vampires a avut un start de sezon foarte bun. Fetele pregătite de Dan Calancea, Nenad Marinkovic și Miruna Crasnic au câștigat primele două partide din campionat și își doresc să-și păstreze invincibilitatea și după jocul de sâmbătă cu Universitatea Goldiș ICIM Arad.

Chiar dacă a avut un start de sezon ezitant formația din nordul țării este una dintre trupele bune ale campionatului și o echipă de mare tradiție în baschetul feminin românesc. Brașovencele au maxim de puncte după primele două runde și vor să continue parcursul bun din acest start de sezon.

„Întâlnim cel mai dificil adversar de până acum. Echipa din Arad are un conducător de joc foarte bun, iar Strotman, jucătoare de pe poziția 4 esteuna dintre cele mai bune jucătoare din campionat. Nu va fi un meci ușor, dar ne dorim să câștigăm și să-i mulțumim pe cei care vor fi în tribune la jocul de sâmbătă”, a declarat jucătoarea celor de la Olimpia CSU Brașov Vampires, Ioana Ghizilă.

„Vom juca împotriva unui adversar de tradiție din baschetul feminin românesc, o fostă campioană a României. Dacă în sezonul trecut au avut probleme financiare, în acest an Aradul are o echipă foarte bună. Nu trebuie să ne luăm după rezultatele din primele două runde și să subestimăm adversarul. Noi trebuie să ne facem jocul nostru, fetele trebuie să fie concentrate și să fie conectate la importanța jocului. Îmi doresc să obținem a treia victorie din campionat”, a spus tehnicianul „olimpicelor” Dan Calancea.

Trupa de sub Tâmpa dă nu mai puțin de trei jucătoare la echipa națională. Alina Crăciun, Dora Ardelean și Ioana Ghizilă vor reprezenta România în jocurile cu Israel și Turcia din preliminariile Campionatului European.

„Ne bucură că avem trei fete convocate la lotul de senioare și alte cinci la loturile de junioare, plus Andra Haas, care participă în aceste zile la Campionatul Mondial de baschet 3 la 3 din China. Cred că Olimpia este o pepinieră bună pentru baschetul feminin românesc”, a declarat Dan Calancea.

Partida dintre Olimpia CSU Brașov și Universitatea Goldiș ICIM Arad se va disputa sâmbătă cu începere de la ora 17.30


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: