28
Joi, Mar

Politic

     În Poiana Braşov are loc Adunarea Colegiului National al Partidului Mișcarea Populară. Înainte de dezbaterea celor 9 puncte de pe ordinea de zi, președintele formaţiunii politice, Traian Băsescu, a vorbit despre politicile externe dar și despre faptul că partidul pe care îl conduce susține schimbarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală.  

      În conformitate cu regulamentele  celor două Camere ale Parlamentului, spune Traian Basescu, ar trebui înființată o comisie specială, din care să facă parte 13 membri – câte doi reprezentanți ai  fiecărui partid parlamentar, un deputat si un senator, iar de la minorităti doar un deputat.

     "Am solicitat ca aceste modificări să nu se facă prin comisiile juridice pentru că acolo majoritatea PSD-ALDE-UDMR-minorități  este zdrobitoare și practic, opoziția PMP-USR-PNL nu ar avea mare lucru de făcut. Din acest motiv am solicitat ca în baza regulemantului  camerelor reunite să se organizeze o comisie specială formată din câte doi reprezentanți ai fiecărui partid: unul din Senat , unul din Camera Deputaților. Dacă acestă propunere va fi adoptată, comisia va fi formată din 13 oameni : 2 de la PSD, 2 de la ALDE și 2 de la UDMR -din partea puterii. Iar din partea opoziției: 2 de la PMP, 2 de la USR și 2 de la PNL. Tot șase persoane ca din partea puterii și un al 13-lea membru al comisiei , având în vedere că minoritățile sunt reprezentate numai in Cameră, acestea urmând să desemneze un singur membru în această comisie care ar totaliza 13 reprezentanți. "- a declarat Președintele PMP, Traian Băsescu

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: