29
Vin, Mar

Economic

    Înainte de începerea noului an universitar, închirierea unui apartament în orașe ce includ facultăți devine o adevărată povară pentru cei care nu dispun de un ajutor la îndemână în acest sens.

Cei care au spații imobiliare pe care doresc să le ofere spre închiriere trebuie să se gândească din timp la pregătirea acestora pentru a fi prezentabile în fața unor eventuali clienți. Indiferent că este vorba despre închiriere pe termen scurt sau mai lung, este de preferat ca toate condițiile pe care le oferă spațiul în cauză să atingă un nivel optim de confort.

Pentru a obține exact condițiile dorite, sfaturile oferite de compariimobiliare.ro reprezintă un adevărat sprijin. Trebuie să se aibă în vedere o serie de aspecte pentru a găsi cel mai potrivit loc, din toate punctele de vedere, indiferent de oraș. Înainte de toate, proprietarii trebuie să realizeze o curățenie impecabilă și să se asigure că bunurile ce le include spațiul nu sunt stricate sau defecte. Iată ce mai trebuie să se urmărească:

Un preț excelent în raport cu starea în care se află apartamentul

Pentru a determina care este prețul corect pentru un spațiu imobiliar, analizarea statisticilor disponibile pe compariimobiliare.ro este recomandată. Acestea sunt valabile deci pentru fiecare oraș din România, ceea ce înseamnă că utilizatorii își pot face o idee clară în privința unor prețuri aproximative.

Dintre cele mai importante lucruri de urmărit, mai ales în condițiile în care apartamentul va fi locuit de studenți, se numără: facilitatea cu care se face accesul la zone precum centrele comerciale din oraș, stații de autobuz, spital, farmacii, magazine, instituții de învățământ, bănci, etc.

În situațiile în care cumpărătorul consideră că suma stabilită de proprietar pentru chirie este prea mare, poate propune acestuia negocierea, în vederea obținerii unui preț mai rentabil.

Întotdeauna este de preferat ca vizitele proprietarului de drept să fie anunțate, pentru a evita orice posibile neplăceri.

Anunțul imobiliar poate spune multe despre aspectul apartamentului

Își pot da seama cât de organizați sunt actualii proprietari și cât de bine sunt îngrijite spațiile pe care aceștia le dețin și după modul în care au formulat anunțul. Cei care doresc un apartament cu adevărat aspectuos, dar și calitativ, trebuie să vizioneze fiecare încăpere a acestuia, iar contactarea unei agentii imobiliare care să ofere apartamente de inchiriat Brasovpoate fi un real ajutor în acest sens. De asemenea, verificarea instalațiilor de electricitate, gaz, cele sanitare, precum și stabilitatea costrucției, sunt lucruri importante de avut în vedere.

Orice înseamnă mobilă în exces nu este recomandat pentru că aceasta nu atrage, ci mai degrabă alungă potențialii clienți. Chiar dacă nu este surprinsă în cadrele expuse în anunțuri, sigur vor fi observate în momentul turului apartamentului. De preferat ar fi totuși ca proprietarii să caute să pună în evidență și în valoare spațiul printr-un set minimalist de mobilă.

Este mai recomandat ca investițiile realizate pentru a reda apartamentului un aspect deosebit să fie făcute în dotări, facilități și utilități. Clienții vor fi cu siguranță recunoscători pentru asta.

Expunerea unor clauze clare în contract

Înainte de toate, este necesar ca proprietarii să le ofere cumpărătorilor un contract specific pentru a le dovedi că sunt serioși. Este un mod sigur de a câștiga credibilitatea clientului, deci semnarea acestuia este obligatorie.

Stabilirea unui preaviz reprezintă un alt aspect asupra căruia ambele părți trebuie să își îndrepte atenția atunci când stabilesc termenii de închiriere. Referitor la clauzele incluse în contract, trebuie văzut care sunt aspectele ce vizează valoarea chiriei, precum și cum se va efectua plata, ce obligații va avea fiecare parte ș.a.m.d.

Ignorarea aspectelor mai sus menționate ar putea face căutarea apartamentului pentru închiriere mai ușoară, însă cu siguranță că rezultatele vor lăsa mult de dorit în ceea ce privește confortul și condițiile de trai. Așadar, recomandarea specialiștilor compariimobiliare.ro este ca fiecare să urmărească îndeaproape cele menționate mai sus și să le pună în aplicare pentru rezultatele mult visate.

 

Articole sugerate

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: