23
Joi, Mar

Economic

Brașovenii își primesc pământurile moștenite de generații. Eliberarea titlurilor de proprietate a fost suspendată pentru că Brașovul nu a avut subprefect. După numirea Dianei Borș în funcție procedura s-a deblocat. 

Numai astăzi, prefectul Brașovului, Ciprian Băncilă, a semnat 167 de titluri de proprietate. "M-am zbătut cât am putut să fac posibile aceste restituiri de proprietăți. Pentru oamenii de la țară, aceste pământuri înseamnă viața lor și mă bucur că putem să le dăm înapoi proprietățile pentru care strămoșii lor au muncit din greu", a precizat prefectul Ciprian Băncilă.

Procedura a fost blocată din septembrie 2015, pentru că Brașovul nu avea subprefect. Potrivit legislației, pe aceste documente trebuie să se regăsească obligatoriu și semnătura subprefectului. 

Până la sfârșitul acestei luni, Prefectura intenționează să elibereze aproximativ 2.500 de titluri de proprietate pentru tot județul. 1 ianuarie 2017 este termenul limită până la care comisiile locale și județene trebuie să rezolve toate problemele de fond funciar. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: