19
Vin, Apr

start-up.ro

Economic

Cei care doresc să se  înscrie în programiul Start-up Nation - Romania, programul prin care statul român finanțează cu până la 200.000 de lei proiectele celor ce vor să înființeze un IMM, trebuie să meargă la Oficiul Național al Registrului Comerțului, sau la oficiile registrului comerțului de pe lângă tribunale care eliberează solicitanților certificate constatatoare despre datele înregistrate în registrul comerțului. Costul unui certificat este de 45 de lei.

Atât Oficiul Național al Registrului Comerțului, cât și oficiile registrului comerțului de pe lângă tribunale eliberează solicitanților certificate constatatoare despre datele înregistrate în registrul comerțului necesare pentru Programul pentru stimularea înfiinţării de întreprinderi mici şi mijlocii Start-up Nation - Romania, informează ONRC, care face referire la Legea nr. 112/2017.

Cererea – comandă eliberare acte (formular-tip) poate fi obținută direct de la sediile oficiilor registrului comerțului de pe lângă tribunale sau accesând pagina de internet a Oficiului Național al Registrului Comerțului, www.onrc.ro, secțiunea Informații, Certificate constatatoare.

Start-Up Nation este un program prin care statul român plătește 200.000 de lei celor care vor să pornească un IMM. Cei 200.000 de lei (suma maximă care poate fi accesată de o persoană prin acest program) sunt nerambursabili și reprezintă 100% din valoarea cheltuielilor eligibile.

În program pot intra afaceri noi, create după 30 ianuarie 2017, din domeniile producție (industrie prelucrătoare), industrii creative, servicii, comerț, care nu trebuie să aibă datorii la bugetul general consolidat și la bugetele locale şi trebuie să fie organizate sub forma unui SRL-D, a unui SRL sau a unei cooperații. Data estimativă a lansării proiectului este 15 iunie. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: