29
Vin, Mar

Brasov TV

Economic

                Ministrul Economiei a descoperit o situație ciudată în industria de apărare din Brașov. Avem tehnologie, dar nu scăpăm de birocrație. Aceasta este concluzia ministrului după o vizită prin județ. Două fabrici care produc pulberi explozivi ar putea fi redeschise anul acesta. Este vorba de Pirochim Victoria și Fabrica de Pulberi Făgăraș.

                Ministrul Economiei, Mihai Tudose, a declarat vineri, la Braşov, că ministerul pe care îl conduce face toate eforturile ca fabricile de pulberi de la Victoria şi Făgăraş să fie redeschise anul acesta. Cele două fabrici sunt singurele din ţară care produc pulberi pe profilul militar, existând piaţă de desfacere atât la intern cât şi la export. „ La Făgăraş am ajuns într-o situaţie hilară. Am reuşit să retehnologizăm două secţii şi nu reuşim să depăşim partea de hârţogăraie pe mediu, chiar ajungând într-un paradox, nu putem să-i dăm drumul fiindcă lipseşte autorizaţia şi nu avem autorizaţie pentru că nu i-am dat drumul " a declarat Ministrul Economiei, Mihai Tudose.



                Ministrul a adăugat că este nevoie ca toţi factorii de decizie să se aşeze la o masă şi să găsească soluţia pentru a ieşi din impas. Totodată, Mihai Tudose a arătat că nu va face presiuni asupra celor de Agenţia de Mediu, în condiţiile în care sunt nişte termene prevăzute pentru obţinerea unor astfel de autorizaţii.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: