29
Vin, Mar

subiectiv.ro

Economic

           Până pe 19 mai aproape orice şofer din România ar trebui să se gândească să îşi facă un RCA, chiar dacă are unul valabil. Motivul este unul simplu: până la această dată preţurile nu pot depăşi un anumit plafon, fixat prin Hotărâre de Guvern, pe 19 decembrie. 

     După 19 mai, doar şoferii cu vârsta de peste 60 de ani, mai ales cei care conduc în oraşele mici, puţin aglomerate, vor avea şansa să plătească un tarif mai mic decât în prezent, având în vedere că se reintroduce criteriul zonei în calculul tarifelor. În rest, preţurile vor fi mai mari, scrie capital.ro

      Astăzi, de exemplu, un şofer cu vârsta de 34 de ani, din Bucureşti, care conduce un automobil cu o capacitate cilindrică de 1,6 litri, plăteşte minimum 712 lei pe an şi maximum 784 de lei, după cum arată calculatoarele brokerilor. Acelaşi şofer plătea, înainte de plafonare, în jur de 1.100 de lei, situaţie la care este foarte probabil să revină şi după expirarea perioadei cu tarife plafonate. 

În cazul tinerilor sub 27 de ani, situaţia este chiar mai clară. Înainte de plafonare, ei plăteau până la 2.200 de lei, în cazul unui automobil cu cilindree de 1.600 cm cubi, iar astăzi plătesc maximum 1.166 lei.  

În cazul asigurărilor pe 6 luni, majoritatea ofertelor sunt dezavantajoase, având în vedere că firmele nu doresc să vândă pe perioade mai mici de un an.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: