23
Joi, Mar

www.sigurantaprotectie.ro

Economic

       Toți cei specializați în domeniul pazei și protecției au obligația să urmeze cursuri de specializare în managementul securității. Patronii firmelor de pază vor trebui să trimită oameni la specializare pentru a putea asigura securitatea documentelor sau a sistemelor informatice.

       Durat unui curs de manager de securitate este de 80 de ore. Toți cei care doresc să se înscrie la aceste forme de pregătire trebuie să aibă studii superioare și să achite o taxă de 700 de lei. ,, Este o obligativitate prevăzută de hotărârea de guvern numărul 301 din 2002 privind normele metodologice de aplicare a legii 333 din 2012 și care prevede obligativitatea conducătorilor, firmelor specializate în pază și protecți, să aibă neapărat competențe în domeniul managementului de securitate ,, a declarat Carmen Mitran, reprezentant CCI Brașov.

       La finalul cursului absolvenții trebuie să dobândească cunoștiințele și abilitățile necesare pentru a asigura mai multe criterii. Cursanții vor trebui să știe să organizeze securitatea fizică, securitatea documentelor sau cea a sistemelor informatice și de comunicații. Certificatul de absolvire este emis de Ministerul Muncii, Familiei, protecției Sociale și persoanelor Vârstnice cu avizul Ministerului Educației Naționale.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: