26
Vin, Apr

Economic

Deși cei mai mulți posesori de automobile consideră că iarna este sezonul în care pot apărea mai multe defecțiuni la autoturism din pricina temperaturilor scăzute, vă atragem atenția că și sezonul călduros poate da bătăi de cap atunci când sunt trecute cu vederea aspecte esențiale ale întreținerii mașinii.

Am întocmit un clasament al celor mai comune 5 probleme pe care le poți întâmpina la automobilul tău în sezonul călduros și care îți pot transforma vacanța într-un coșmar.

Anvelope uzate. Verificați starea anvelopelor și evaluați gradul lor de uzură înainte de a pleca în vacanță. Temperaturile ridicate și viteza de rulare le pot uza mai mult decât de obicei, astfel că foarte multe persoane ajung să apeleze în vacanțe la service-uri auto pentru că au făcut pană sau au derapat din cauză că au folosit anvelope deteriorate sau umflate necorespunzător.

Aerul condiționat nu răcește. Nu puteți pleca la un drum lung într-o zi toridă fără o climatizare care să funcționeze în parametri. Verificați anual instalația de climă, specialiștii recomandând ca o dată la trei ani să se reumple instalația cu agent refrigerant sau freon. Pentru ca aerul din interiorul mașinii să fie curat și să nu dea senzația de îmbâcsit vă recomandăm ca periodic să schimbați filtrele de aer și polen și să igienizați instalația.

Pierderi de lichide. Verificarea lichidelor mașinii trebuie să facă parte din rutină fiecăruia mai ales înainte de o călătorie. Dacă observați pete sub mașină, este bine să verificați nivelul lichidelor de frână, transmisie, de răcire, servo, rezervor. Nu neglijați motorul și înlocuiți uleiul motorului regulat. Pentru acest lucru vă recomandăm www.autodoc24.ro

Probleme cu frânele. Nu puteți pleca în vacanță cu mașină fără o verificare a sistemului de frânare, în special în cazul în care alegeți o destinație exotică precum sunt insulele grecești unde trebuie să conduci foarte mult pe serpentine. Dacă auziți zgomote sau scârțâit la frânare, s-ar putea să ai plăcuțele de frână uzate sau discurile ruginite sau ovalizate.

Bateria mașinii este consumată. Foarte multe persoane constată că autoturismul lor este “mort”, acest lucru fiind extrem de neplăcut în vacanță. Verificați starea acumulatorului deoarece temperaturile ridicate la fel ca cele scăzute îi pot cauza probleme.

Nu uitați că o verificare a stării automobilului înainte de a pleca în călătorie vă poate scuti de multe neplăceri și vă asigură un sejur lipsit de griji!

 

 

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: