19
Mar, Mar

sursa foto iStockphoto

Economic

Vești proaste din economie! Este a şaptea lună consecutivă în care România are cea mai mare inflaţie anuală din Uniunea Europeană.

România a avut şi în luna iulie 2019 cea mai mare rată anuală a inflaţiei dintre statele membre ale Uniunii Europene, cu un avans al preţurilor de consum de 4,1%.

Acest indice este în creştere faţă de nivelul de 3,9% înregistrat în luna iunie, arată datele publicate luni (n.r 19 august), de Oficiul European de Statistică (Eurostat), spune agerpres.ro

În rândul statelor membre UE, "campioana inflaţiei" este România (4,1%), urmat[ de Ungaria (3,3%), respectiv Letonia şi Slovacia (ambele cu 3%).

La polul opus, ţările membre cu cea mai scăzută rată anuală a inflaţiei au fost Portugalia, ţară care a înregistrat o inflaţie negativă de 0,7%, în timp ce în Cipru preţurile de consum a crescut cu 0,1%, iar în Italia cu 0,3%.

Dacă în România preţurile de consum au crescut comparativ cu luna iunie, rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană (UE) a scăzut în iulie 2019 până la 1,4% de la 1,6%.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: