29
Vin, Mar

Economic

Primul trimestru al anului 2019 a fost unul de bun augur pentru piața imobiliară din Brașov.

În primele trei luni ale anului au fost înregistrate 6.120 de tranzacții. Cea mai prolifică lună a fost februarie cu 2.303 contracte încheiate. La polul opus se află prima lună a anului cu doar 1.612 contracte, în timp ce în luna martie au fost parafate 2.205 acte de vânzare/cumpărare. 

În Brașov sunt disponibile peste 60 de ansambluri rezidențiale noi. Potrivit unui studiu realizat de site-ul de imobiliare Flatfy, prețul minim pentru acestea a fost de 850/mp, în luna aprilie. 

Pentru apartamentele situate în blocurile vechi prețul mediu s-a oprit la 1.000 de euro/mp.

 

Pentru o locuință situată în cadrul proiectului imobiliar Coresi Avantgarden, brașovenii vor plăti minim 1136 euro/mp. Astfel, o locuință cu 2 camere, cu o suprafață cuprinsă între 52 – 80 mp, poate fi achiziționată cu prețuri ce încep de la 59.000 euro + TVA.

Și persoanele care își doresc o casă au o ofertă diversificată. De exemplu, o casă în cadrul Bonne Vie Residence are prețuri de pornire de 782 euro/mp. Astfel, o locuință cu o suprafață de 120 mp este evaluată la 95.000 euro + TVA.

În cazul în care dorești să te asiguri că vei cumpăra o locuință la cel mai bun preț, intră pe New.Flatfy.ro, selectează ansamblul rezidențial dorit și urmărește evoluția prețurilor. Vei putea observa un istoric al valorilor în fiecare lună, dar și descrierea detaliată a ansamblului.

 

Platforma Flatfy este disponibilă și în țările învecinate cu România, Ungaria  Moldova , Bulgaria.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: