25
Joi, Apr

Economic

De multe ori, cand o persoana porneste in cautarea pieselor de mobilier pentru locuinta, se loveste de aceeasi dilema: daca sa investeasca sau nu in mobila din lemn masiv.

Deoarece exista foarte multe optiuni mai ieftine pe piata din Romania, precum furnirul, MDF-ul sau chiar plasticul, nu putem exclude posibilitatea de a-ti mobila casa cu acestea. Totusi, nu putini sunt aceia care se intreaba daca nu ar fi fost mai bine sa investeasca in mobila din lemn masiv. Astfel, in acest articol vom discuta despre avantajele fiecarui tip de mobilier in parte:

Mobila din lemn masiv

Putine persoane pot nega faptul ca mobila din lemn masiv este pur si simplu spectaculoasa. Avand acel aer elegant, care nu piere odata cu trecerea anilor, putem spune cu usurinta ca astfel de piese sunt de-a dreptul atemporale. Astfel, chiar daca investitia initiala este mai mare, mobila din lemn masiv beneficiaza de o durabilitate exceptionala si de un finisaj de calitate, pe care patina timpului isi pune intr-un mod armonios amprenta.

Construit atent si cu minutiozitate, acest tip de mobilier va rezista generatii intregi, reusind sa faca fata cu brio uzurii zilnice, cu un minim de mentenanta. Cu toate acestea, alaturi de durabilitate vine si greutatea, mobila din lemn masiv fiind mai greu de mutat sau manevrat.

De-a lungul timpului, odata ce lemnul incepe sa isi arate varsta, mobila poate fi restaurata cu usurinta. Gratie durabilitatii in timp, lemnul masiv poate fi refinisat, spre diferenta de mobila din panouri prefabricate.

De asemenea, o companie care fabrica mobila din lemn masiv apeleaza de regula la o sursa sustenabila,  dand intregului proces un aer de naturalete. Piesele de mobila din furnir sau plastic pot fi procesate si tratate cu chimicale, fiind astfel nerecomandate oricui.

Mobila din panouri prefabricate

Fiind o alternativa la mobila din lemn masiv, cea din panouri prefabricate are un cost initial de investitie mai mic, fiind potrivita pentru familiile tinere, aflate la inceput de drum.

Furnirurile pot fi intalnite intr-o mare varietate de finisaje, precum esentele exotice sau alte finisaje rare. De asemenea, furnirurile au de regula un finisaj uniform, fapt pentru care se integreaza mai usor in camere ce sunt deja decorate.

Cu toate acestea, dezavantajele acestui tip de mobilier, chiar daca nu sunt direct vizibile, apar odata cu trecerea timpului. Astfel, dedesubtul placilor de furnir este un amestec de MDF, cherestea sau alte materiale, amestecate cu diverse chimicale si lipici pentru a-i asigura rezistenta. Din acest motiv, chiar daca este mult mai usoara decat mobila din lemn masiv, mobila din panouri prefabricate este susceptibila la defecte si lovituri, care de cele mai multe ori nu vor putea fi reparate.

In concluzie, daca pretul este factorul principal de decizie pentru tine, atunci furnirurile pot reprezenta o solutie pe termen scurt. Cu toate acestea, mobila din lemn masiv are o durata mai mare de viata, putand fi mostenita de generatii intregi. Astfel, pe termen lung, este o investitie mult mai buna si mai economica.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: