20
Sâm, Apr

sursa foto: goanadupabitcoin.ro

Economic

Președintele american Donald Trump l-a numit pe Mick Mulvaney în poziția de șef de personal la Casa Albă. Mulvaney s-a remarcat în ultimii ani ca un suporter al Bitcoin și cripto. El este primul angajat de la Casa Albă cu această atitudine.

Greu de numit

Președintele american a avut dificultăți în a selecta candidați pentru funcția de sef de personal. După ce John Kelly a anunțat că va părăsit postul la sfârșitul anului, cel puțin doi candidați au respins propunerea. Motivul principal este că Trump este o personalitate foarte dificilă, iar angajații de la Casa Albă pleacă sau sunt concediați frecvent.

De asemenea, Trump este prezent subiectul unei anchete federală privind interferența rusească în alegerile din 2016. De asemenea, este suspectat că a folosit sponsorizările de campanie electorală pentru a cumpăra tăcerea actriței de filme pentru adulți Stormy Daniels.

“În cele mai bune momente, aceasta este o slujbă brutală, ingrată și inutilă”, a declarat Chris Whipple, autorul “The Gatekeepers”, o istorie a șefilor de personal de la Casa Albă.

“Iar sub acest președinte, în special, este aproape imposibilă misiunea. […] Nimeni nu vrea acest job pentru că este imposibil de realizat, având în vedere personalitatea lui Trump”.

Mick Mulvaney ocupă din decembrie 2016 funcția de directorul al Biroului de Management și Buget (OMB). Aparent, nominalizarea sa a avut loc pe neașteptate, în timpul unei discuții cu privire la bugetul pe anul viitor. Trump l-a ales pe Mulvaney pentru că “îi place de el”, “se înțeleg”și “este un partener de golf talentat”, relateaza Washington Post.

Congressmanul Mick Mulvaney demonstrează o poziție pro-criptomonede

În 2010, Mick Mulvaney a fost ales în Camera Reprezentanților din SUA ca reprezentant al statului Carolina de Sud din partea Partidului Republican.

Relația lui Mulvaney cu criptomonedele datează din iulie 2014, când a vizitat “Bitcoin Demo Day”. Acesta a fost un eveniment educațional cu privire la criptomonede ce s-a derulat pe Capitol Hill.
La momentul respectiv, el a declarat:

“Interesul meu este să încerc doar să mă asigur că guvernul nu va acționa prea curând într-un mod care să reducă potențialul pentru Bitcoin. Pentru că văd potențialul pentru Bitcoin ca mijloc de comerț și ca instrument tranzacțional. Mi-ar plăcea să văd că guvernul va lua decizii care să nu împiedice dezvoltarea sa”.

În septembrie 2016, congresmanul Mick Mulvaney și democratul Jared Polis au fondat Blockchain Caucus. Acesta este o platformă educațională ce urmărește să instruiască politicienii cu privire la tehnologia digitală și tehnologia blockchain. De asemenea, caută să sprijine dezvoltarea politicilor favorabile pentru aceste domeni.

Mick Mulvaney a declarat:

“Tehnologia Blockchain are potențialul de a revoluționa industria serviciilor financiare, economia Statelor Unite și furnizarea de servicii guvernamentale și sunt mândru să fiu implicat în această inițiativă”.

De asemenea, Mulvaney colaborează cu Coin Centre. O organizație nonprofit din Washington care se axează pe stabilirea comunicării între Congres și comunitatea cripto.

În decembrie 2016, la evenimentul organizat de extrema dreaptă John Birch Society, Mulvaney a făcut din nou declarații pro-cripto. El a susținut că Bitcoin este o monedă “care nu poate fi manipulată de vreun guvern” și a critical politicile Federal Reserve.

Reacții pro și contra în comunitatea cripto

Multi dintre membrii comunității cripto consideră că numirea lui Mulvaney într-o poziție importantă la Casa Albă este un semnal pozitiv. Printre aceștia se numără fostul angajat Consensys Ryan Selkis, Anthony Pompliano de la Morgan Creek Digital Assets și CEO-ul Binance Changpeng Zhao.

Alții consideră că în realitate Mulvaney nu este pro-cripto din cauza atitudinii sale favorabile față de marile corporații.

“Nu este pro-bitcoin. […] El este un om care are o istorie de luptă împotriva intereselor oamenilor obișnuiți și luptă pentru interesele băncilor. Doar în acest an, a încercat fără succes să reducă taxele de penalizare împotriva lui Wells Fargo.”

Pe parcusul activității sale, Mick Mulvaney a susținut reducerea cheltuielilor guvernamentale pentru programele sociale. El promovează oferirea de scutiri de taxe și facilități pentru marile corporații, în ideea că acestea vor genera mai multe locuri de muncă pentru angajați.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: