20
Mie, Ian

sursa foto: goanadupabitcoin.ro

Economic

Noi date arată că fondul de investiții Grayscale a cumpărat masiv Bitcoin și controlează în prezent 1% din totalul disponibil.

În timp de 2018 continuă să fie un an plin de provocări pentru criptomonede, unii dintre jucătorii bine plasați profită de preţurile mici pentru a-și mări portofoliile cripto.

Potrivit Diar, Trustul investitorilor în Bitcoin Grayscale (GBTC) deține acum peste 200.000 BTC pentru clientela lor instituțională. Având în vedere că există aprozimativ 17.4 millioane BTC în  circulaţie, asta înseamnă că investitorii Grayscale controlează aproximativ 1% din total. Aceasta cifră îi pune de asemenea pe Grayscale în topul investitorilor instituționali BTC din ecosistemul cripto.

În ciuda evoluției descendente din decursul acestui an, se pare că firma întemeiată de Digital Currency Group (DCG) în 2013, continuă să întărească poziția cu fiecare lună.  GBTC percepe un procent anual de 2% din investiții, așa că este firesc ca firma să își ajute investitorii să își mărească protofoliile BTC.

Alt motiv pentru cresterea mizelor in Bitcoin poate deriva din faptul ca Grayscale tranzactioneaza favorabil. Potrivit siteului companiei,  aceasta oferă cu 22% peste prețul maxim al Bitcoin de pe piață.

Înafară de Grayscale, alți investitori instituționali par să își mărească mizele în Bitcoin. La mijlocul lui noiembrie când a avut loc primul val de declin al prețurilor, Mati Greenspan a raportat că clienții eToro au profitat pentru a-și completa portofoliile.

Balenele Ethereum profită de scăderea prețurilor

Acumularea de criptomonede majore nu se limitează la Bitcoin. Potrivit Diar, investitorii mari au achiziționat în 2018 mai mult Ether decăt în oricare alt an. Prețurile mici nu au făcut decât să favorizeze acest fenomen.

Ca și în cazul celor de la GBTC, acești investitori dețin o porțiune însemnată din cantitatea totală de  Ethereum. Mai exact, este vorba de aproximativ 20 de milioane ETH, sau 20% din total.

Această cifră reprezintă o creștere de 300% în efectivele de ETH ale investitorilor mari de la începutul lui 2017. Se poate deci, afirma că trecem printr-o perioadă în care se acumulează criptomonede. Investitorii mari nu vor mai căuta perechi de tranzacționare altcoin/ETH, ceea ce are potențialul de a afecta evoluția acestora.