Românii plecați în străinătate și care doresc să se întoarcă acasă pentru a-și deschide o afacere pot primi până la 40 de mii de euro. Finanțarea este una asigurată din fonduri europene. Afacerile trebuie să fie însă în mediul urban și nu în domeniul agricol.
Bugetul total alocat pentru acest proiect de finanțare este de 30 de milioane de euro, fiind dedicat exclusiv regiunilor mai puțin dezvoltate. Contribuția minimă a solicitantului este între 0 -15 % din totalul costurilor eligibile. ,, Pe programul Diaspora Start Up sunt finanțate bussines-urile începute de persoanele care pot să facă dovada că în ultimele 12 luni au avut rezidența sau domiciliul în afara țării. Scopul programului este acela de a atrage investitorii români, practic pe cei din Diasporă, să-și înființeye o afacere în România, în mediul urban, o afacere non agricolă. ,, a declarat Cosmin Roșia, director CCI Brașov.
După înființare, întreprinderile trebuie să-și continue activitatea pentru o perioadă de minimum 18 luni. Toate plățile aferente înființării și funcționării societății nou create trebuie efectuate în primele 12 luni.
România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: