Vânătorii din toată țara s-au reunit la Brașov pentru a găsi soluții la ultimele propuneri de stabilire a cotelor de intervenție. Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor a venit cu un proiect de ordin în acest sens. Propunerea a stârnit însă nemulțumirea vânătorilor.
Proiectul de ordin privind stabilirea unor "cote de interventie" al ministerului Mediului Apelor si Padurilor a fost supus dezbaterii publice pana pe 30 septembrie si viza "aprobarea derogarilor in cazul speciilor urs, lup si pisica salbatica". Proiectul a starnit controverse in spatiul public. Tocmai de aceea reprezentanții vânătorilor din toată țara s-au reunit la Brașov pentru a discuta despre această problemă. ,, Era mult mai bine dacă se discuta înainte și nu după toate aceste evenimente. Ministerul trebuia să aibă acest tact, și dacă aveau tact trebuiau să aibă și tactică ca să scăpăm de aceste discuții. Este mai bine dacă discutăm și după aceea luăm decizii nu invers. ,, a declarat Kellemen Attila, deputat de Mureș. De asemenea Mihai Pop, reprezentantul unui ONG, care militează pentru protecția animalelor a declarat că ,, Extremismul în domeniul biodiversității nu este o soluție. Ultimele studii arată că a cădea dintr-o extremă în alta nu înseamnă întotdeauna o soluție bună pe termen lung. Pe de altă parte a fundamenta o soluție doar pe sentimente este greșit. ,,
Reprezentanții vânătorilor doresc să înainteze primului ministru un memoriu, prin care speră să rezolve problemele cu care se confruntă. Acesta a fost semnat de mai mulți președinți de asociații de vânătoare, dar și de reprezentanții unor ONG-uri care militează pentru protecția animalelor.
România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: