29
Vin, Mar

Social

Platforme moderne de depozitare a deșeurilor, în municipiul Brașov.

Tomberoane sub pământ, monitorizate video sau cu sisteme acustice care anunță când se umple o pubelă. De asta am putea avea parte până la finalul anului. Gunoiul nu va mai putea fi aruncat la întâmplare, iar cei care o vor fi sancționați. Asta prevede un proiect al Primăriei Brașov.

Noul contract de salubritate prelungit în decembrie 2017 prevede reguli stricte pentru colectarea deșeurilor de la populație. Cerințele din caietul de sarcini au fost modificate. „Vorbim despre două variante luate în discuție: pubele subterane sau la suprafață. Ambele variante nu vor mai permite accesul spre tomberon ci vor avea niște fante prin care vei putea așeza resturile menajere. Vor exista și compartmente separate pentru deșeurile reciclabile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sorin Toarcea.

Primăria ia în calcul să monteze și camere de supraveghere la toate tomberoanele din municipiu. Dispozitivele video vor fi conectate la baza de date a Poliției Locale, astfel că brașovenii care vor arunca gunoiul la întâmplare vor putea fi trași la răspundere.

Operatorul de salubritate care va câștiga licitația va trebui să colecteze separat fiecare categorie de deșeuri. Va fi obligat și să aibă un program de ridicare a gunoaielor voluminoase. Toate aceste modernizări ale sistemul de salubritate s-ar putea realiza cu fonduri europene.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: