28
Joi, Mar

Foto: brasovtv.com

Social

Problemele cu apa potabilă din municipiu, de săptămâna trecută, nu au rămas fără urmări.

Câteva zile, brașovenii nu au știut dacă pot să bea sau nu apa de la robinet, aceasta fiind tulbure. În ședința de plen de astăzi, consilierii locali au tras la răspundere conducerea Companiei APA.

Primăria este acționar majoritar, alături de Consiliul Județean, la Compania APA.Astfel, edilii orașului au cerut chiar un audit al instituției. Primarul George Scripcaru a solicitat companiei un raport amănunțit privind gestionarea evenimentelor de săptămâna trecută.

La nivelul Companiei APA este, în primul rând, o mare problemă de comunicare. Cei de acolo nu au știut să gestioneze această situație evidentă de criză. A trebuit tot noi, cei din Primărie, să luăm legătura cu reprezentanții companiei și să informăm populația despre calitatea apei. La următoarea ședință de plen se impune să-i invităm și pe cei de la Compania APA să ne prezinte punctul lor de vedere și ce măsuri se impun pentru a evita astfel de situații”, este de părere primarul Brașovului, George Scripcaru.

Din cauza inundațiilor de săptămâna trecută, apa potabilă din municipiu a avut o turbiditate de peste 20 de ori mai mare față de valorile maxime admise. Cu toate acestea, analizele de laborator au dovedit că apa a fost tot timpul potabilă, dar s-a recomandat fierberea ei.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: