28
Joi, Mar

Eveniment organizat de DGASPC și dedicat persoanelor cu sindromul Down. Foto: brasovtv.com

Social

Copiii cu sindrom Down sunt speciali, au nevoie de toată atenția și afecțiunea noastră dar, ce este cel mai important, nu trebuie marginalizați.

Asta și-au propus să scoată în evidență cei care au marcat, la Brașov, Ziua Mondială a Sindromului Down.

Includerea în societate a copiilor și adulților cu sindrom Down a fost principalul obiectiv al evenimentului organizat de reprezentanții Complexului de Servicii de Recuperare Cristian. Programul a fost deschis de dansatorii Academiei de Dans Brașov.

Alături de copiii cu sindrom Down au pictat, s-au jucat, au colorat și au dansat micuții de la Grădinița Nr. 13 din Brașov. „Este un eveniment de prezentare a nevoilor pe care le au copiii și adulții cu sindrom Down, dar vrem să arătăm și abilitățile pe care aceste persoane le dețin. Ne dorim să conștientizăm situația celor cu sindrom Down și să arătăm tuturor că acești oameni sunt perfect normali. Să nu facem nicio diferență între ei și cei care nu suferă de această boală. Este foarte frumos să lucrezi cu aceste persoane, îți dau energie și îți produc multă fericire.  Trebuie să le oferim, în schimb, multă afecțiune”, a menționat Adriana Mățan, directoarea complexului de servicii de recuperare Cristian.

La centrul de zi „Casa Soarelui” sunt îngrijite 33 de persoane care suferă de sindromul Down, cu vârste cuprinse între 2 și 40 de ani. Sindromul Down este o boală genetică ce afectează un copil din aproape o mie, la nivel mondial. Deși au trăsături fizice caracteristice, cu o îngrijire adecvată, persoanele afectate de această boală pot duce o viață normală și activă. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: