04
Lun, Mar

Foto: Primăria Brașov

Social

Elevii dotați ai Brașovului se pot specializa de acum, la anumite discipline, în cele mai bune condiții. La începutul acestei săptămâni a fost inaugurat Centrul Județean de Excelență pentru 450 de elevi supradotați din tot județul. Șase săli de clasă au fost amenajate, la cele mai înalte standarde, la Colegiul Nicolae Titulescu.

Elevii vor fi pregătiți pentru olimpiade și concursuri naționale sau internaționale, la română, matematică, fizică, chimie, biologie, informatică, limbi moderne. Centrul a început să funcționeze încă de acum doi ani, numai că nu exista un spațiu special amenajat, iar profesorii erau voluntari.

Acum, 43 de profesori sunt angajați la acest Centru de Excelență. Concurența a fost și ea foarte mare. 700 de candidați au dorit să ocupe cele 100 de locuri.  La centru vor studia elevi din clasele 5-12.

Laboratoarele au fost amenajate la standarde europene. Printr-un sistem informatic de ultimă generație, elevii de la Brașov pot primi sfaturi de la orice profesor din țară.

Primii care au intrat în teleconferință au fost profesorii de la Colegiul Național Radu Negru. Înființarea Centrului de Excelență a fost aprobată prin Ordin al Ministrului Educației. Proiectul va fi finanțat de municipalitate. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: